понеділок, 11 червня 2018 16:00

Які кімнатні рослини врятують від задухи в приміщенні

Які кімнатні рослини врятують від задухи в приміщенні
Кімнатні квіти можуть з легкістю замінити штучні зволожувачі повітря. ФОТО: http://www.fotoventasdigital.com

Поставивши вдома декілька горщиків кімнатних рослин, ви зможете позбутися необхідності по декілька разів на тиждень викроювати час на вологе прибирання й залишати на весь день відчиненими вікна, щоб впустити до кімнати хоч якийсь натяк на свіже повітря. Для цього не доведеться вишукувати рідкісні види квітів, які потребують особливих умов і ретельного догляду. Врятуватися від задушливого повітря в квартирі допоможе 4 знайомі майже кожному кімнатні рослини. Пише про це 24tv.ua

Алое останнім часом втратило колишню популярність і поступилось іншим кімнатним квітам, які відрізняються інтенсивністю аромату й буйністю цвіту. Однак саме цій, здавалось би, непримітній рослинці варто надавати перевагу тим, хто прагне не просто прикрасити свою оселю, а й подбати про свіжість і чистоту повітря в ній. Завдяки алое можна досягнути обох цілей: й інтер'єр оживити, й очистити повітря від шкідливих речовин, які не лише з вулиці надходять, але й із меблів виділяються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зволожувач" ґрунту роблять з пляшки вина

Фікус полюбився багатьом господиням в основному через свій величний зовнішній вигляд і невибагливість. Та це далеко не всі його переваги. Фікус належить до тих рослин, які підвищують вологість повітря в кімнаті, очищують його, притягуючи до себе пил і нейтралізуючи токсичні речовини, а також насичують особливими сполуками, здатними пригнічувати розмноження бактерій і мікроскопічних грибів.

Пеперомія туполиста — одна з найбільш непримхливих і витривалих рослин, за якими під силу буде доглядати навіть тим, у кого бракує часу на елементарні домашні справи. Хоч цвіт її, скоріш за все, не вразить вас своєю красою, корисні властивості це повністю компенсують. Завдяки пеперомії повітря у вашій кімнаті буде добре зволоженим і насиченим киснем. Ця рослина нейтралізує шкідливі бактерії, які витають по квартирі, й легко впорається з токсинами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості ідеї для зміни інтер'єру квартири до літа

Кімнатний бамбук додає до інтер'єру екзотичної нотки, але справжня його перевага далеко не в оригінальному вигляді, а в здатності збагатити повітря великою кількість кисню. Найкраще для розміщення цієї рослини підійде південно-східна частина житла: у цій зоні горщик з бамбуком активізує ще одну свою чарівну здібність — закличе в дім удачу.

Раніше було оголошено топ-5 домашніх квітів, які можуть нашкодити організму. Усе через наявність у них отруйних речовин. Особливу небезпеку ці рослини становлять для дітей.

Зараз ви читаєте новину «Які кімнатні рослини врятують від задухи в приміщенні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути