середа, 19 червня 2013 10:55

Реконструйовано образ лучника із затонулого 500 років тому корабля

Британські вчені реконструювали зовнішність чоловіка, останки якого були знайдені на затонулій у 1545 році караці "Мері Роуз", повідомляє Daily Mail.

За словами дослідників, ця людина була одним з елітних лучників Генріха VIII. Вивчивши череп чоловіка і скелет, фахівці виявили характерні пошкодження, викликані використанням лука. Для того, щоб відновити вигляд загиблого лучника, дослідники застосували тривимірне сканування і 3D друк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи показали, як виглядали люди у III тис. до н.е. (ФОТО)

Цей чоловік мав високий статус, кажуть фахівці з університету Суонсі, оскільки носив захист зі слонової кістки. У нього було виявлено срібну каблучку і сумку, в якій знаходився олов'яний посуд. Зріст чоловіка становив більше 1.8 м. За словами дослідників, лучникові було 20-30 років.

Судно "Мері Роуз" було підняте з дна в 1982 році. На кораблі було виявлено 92 майже повністю збережених скелети членів команди. Десять черепів, в тому числі череп лучника, були передані для дослідження фахівцям університету Суонсі.

Зараз ви читаєте новину «Реконструйовано образ лучника із затонулого 500 років тому корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути