вівторок, 23 квітня 2019 16:35

Натрапили на судно, підбите торпедою під час Другої світової

Натрапили на судно, підбите торпедою під час Другої світової
Судно "Залізна корона" потонуло за 60 секунд Фото: csiro.au

Біля берегів Австралії морські археологи знайшли військово-морський вантажний корабель SS Iron Crown — "Залізна корона". Його підбив торпедою 1942-го японський підводний човен.

За допомогою гідролокатора та глибинних камер виявили 100-метрове судно на глибині майже 700 м за 100 км від берега. Біля нього знайшли якір, рятувальні шлюпки та частину вантажу. Знахідку назвали "подією національного значення". Це єдиний корабель, який знищили в територіальних водах Австралії під час війни, пише csiro.au.

Корабель віз залізну руду з Південної Австралії до Нового Південного Уельсу. У протоці Басса його атакував японський підводний човен. Судно зазнало прямого влучання та затонуло за 60 секунд. Із 43 членів екіпажу вижили лише 5. Їх врятували інші кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим годували пасажирів "Титаніка" перед смертю: показали повне меню

Влада вирішує питання про підняття судна та переміщення до музею. Планується поминальна панахида на честь загиблих моряків.

11 затонулих кораблів знайшли дайвери у бухті в Лівані. Біля бухти було стародавнє фінікійське місто Тір. Припускають, що кораблі могли належати правителеві Олександрові Македонському.

Зараз ви читаєте новину «Натрапили на судно, підбите торпедою під час Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути