вівторок, 23 квітня 2019 13:41

Знайшли кораблі Олександра Македонського

Знайшли кораблі Олександра Македонського
У Лівані знайшли давні кораблі. Фото: arabnews.com

11 затонулих кораблів знайшли дайвери у бухті в Лівані.

Біля бухти було розташоване стародавнє фінікійське місто Тір. Припускають, що кораблі могли належати правителеві Олександру Македонському, повідомляє Arabnews.com.

"Глиняний посуд і камінь, знайдені на дерев'яних кораблях, вказують, що вони були частиною кампанії Олександра Македонського, який у 332 році до нашої ери спробував захопити місто Тір, яке тоді було островом", - сказав капітан команди дайверів Мохаммед Аль-Сарга.

Тір відігравав важливу роль у морській торгівлі. Боровся з персами і македонцями, зберігаючи нейтралітет. Олександр Македонський хотів завоювати місто, щоб отримати контроль над островом і створити там військово-морську базу. У січні 332 року до н.е. він пішов на місто з армією.

"Форма кераміки підтверджує, що знахідки старші за 332 рік до н.е.", - вважає ліванський археолог доктор Джафар Фадлаллах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дні Середземного моря археологи знайшли давній вівтар

Олександр Македонський побудував дорогу, що сполучає материк із островом. Ці судна могли використовуватися для перевезення каменю, необхідного для будівництва дороги. Вони могли затонути в штормі.

"Об'єкти розташовані приблизно в 700 метрах від того місця, де був берег Тіра, коли це був острів. Купи каміння були на відстані від 50 до 200 метрів один від одного, і горщики, здавалося, були розбиті в результаті зіткнення, тому що не залишилося жодного цілого. Це означає, що вони були на кораблях", - підкреслив Джафар Фадлаллах.

На стародавньому китайському торговому судні археологи виявили 143 тис. реліквій. Корабель затонув у Південно-Китайському морі близько 800 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли кораблі Олександра Македонського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути