середа, 30 травня 2018 23:13

Історик назвав найгірші фільми про війну

Історик назвав найгірші фільми про війну
Історик вважає, що у фільмі "Дюнкерк" не показали масштаб операції. Фото: iPhones

Список найгірших історичних фільмів про війну склав британський історик і письменник Ентоні Бівор.

На його думку, у фільмі "Операція "Валькірія" 2008 року є грубі історичні помилки. Історик звинувачує актора Тома Круза, який зіграв у стрічці роль полковника Клауса фон Штауффенберга, в тому, що він грає в стилі іншого фільму з його участю - "Кращого стрілка" 1986 року, передає TheGuardian.

Фільм "Ю-571" з Метью Макконехі 2000 року Бівор назвав "безсоромним обманом". За сюжетом в ньому американці захоплюють німецький підводний човен і машину розшифровки Enigma. Вона дозволяє союзникам виграти битву за Атлантику. У титрах фільму творці призналися, що насправді це був екіпаж есмінця британського Королівського флоту HMS Bulldog, який здійснив подвиг за сім місяців до того, як США вступили у війну.

Недостовірними з історичної точки зору вчений назвав фільми "Ворог біля воріт" з Джудом Лоу (2001), "Патріот" з Мелом Гібсоном (2000) і "Врятувати рядового Райана" з Томом Хенксом (1998).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична драма про мстивого християнина зібрала 11 "Оскарів"

"Реальна проблема полягає в тому, що потреби історії та кіноіндустрії принципово несумісні. Голлівуд все спрощує по заданих формулах", - вважає Бівор.

Творців фільму "Дюнкерк" і "Темні часи" письменник звинувачує в надлишку художнього вимислу. У першому не вдалося передати всю масштабність операції, а в другому, за його словами, багато сцен вигадані.

"Я втрачаю надію від того, що американські та британські кінематографісти вважають, що вони мають повне право так легко грати з фактами, зарозуміло вважаючи, що їх версія так само хороша, як правда", - вважає письменник.

Цьогоріч в прокат виходить гостросюжетна пригодницька стрічка "Екс" про пограбування поштового відділення в місті Городок на Львівщині. Картина заснована на реальних подіях. Прем'єра відбулася на Міжнародному кінофестивалі в литовському Вільнюсі, Литва.

Зараз ви читаєте новину «Історик назвав найгірші фільми про війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути