Ексклюзиви
четвер, 19 березня 2020 08:20

Емігранти пограбували банк

Емігранти пограбували банк
Головний констебль Нью-Йорка Джейкоб Хейс знайшов крадіїв за місяць. Рисунок Арчібальд Робертсон

В США вперше в історії пограбували великий банк 19 березня 1831 року. $245 тис викрав із нью-йоркського банку англійський емігрант 33-річний Едвард Сміт із трьома спільниками. На теперішні гроші це $5,6 млн.

Англійський емігрант Едвард Сміт та його соратники Едвард Джонс, Джеймс Хоніман та Джеймс Мюррей викрали ключі від приміщення та сховищ міського банку Нью-Йорку на Уолл Стріт. Зробили відбитки і непомітно повернули оригінали. Вночі зачинилися всередині установи, спустошили сейф. Мішки з купюрами й монетами заховали під плащами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кишенькові злодії окупували знаменитий міст

Вийшли з банку на світанку, під час зміни вартових. Наступного ранку усі міські газети писали про перше пограбування банку, а адміністрація банку назначила суму за інформацію про крадіїв - $5 тис. Розслідування прецеденту бере на себе головний констебль Нью-Йорка Джейкоб Хейс.

Поліція знайшла крадіїв за місяць, бо тринькали великі суми, не криючись. Встигли спустити $42 тис. на нерухоме майно й розваги. Отримали по п'ять років тюрми без зобов'язання повертати витрачене. Це було перше пограбування банку в США. Процес був показовим, Сміта і Мюррея засуджено до 5 років ув'язнення з конфіскацією майна. Після цього усі американські банки замовили охорону і подвоїли заходи безпеки.

Тауерський міст - розвідний міст в центрі Лондона над річкою Темзою відкрили 30 червня 1894 року. Це знаменитий міст Лондона, один із символів міста. Свою назву міст отримав завдяки сусідству з Лондонським Тауером.

Зараз ви читаєте новину «Емігранти пограбували банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути