Ексклюзиви
неділя, 30 червня 2019 08:20

Кишенькові злодії окупували знаменитий міст

Кишенькові злодії окупували знаменитий міст
Тауерський міст. Фото: london.zagranitsa.com

Тауерський міст - розвідний міст в центрі Лондона над річкою Темзою відкрили 30 червня 1894 року. Це знаменитий міст Лондона, один із символів міста. Свою назву міст отримав завдяки сусідству з Лондонським Тауером. Відкрили принц Уельський Едуард і його дружина принцеса Олександра.

Рішення про будівництво Tower Bridge було прийнято, бо в другій половині 19 століття став розвиватися східний район Лондон і жителям його стало незручно перебиратися на інший берег річки. У 1876 спеціально створений комітет прийняв рішення збудувати новий міст на схід від Лондонського. Міст мав бути розвідний, щоб пропускати великі кораблі. Був оголошений конкурс проектів, з півсотні яких переміг проект Горація Джонса. Сталося це лише в 1884 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед вбивством спадкоємця престолу Гаврило Принцип випив кави

Будівництво моста розпочалося 21 червня 1886 року, а закінчили через 8 років. Особливостями конструкції моста стали розвідні прольоти і висотні пішохідні галереї. Незабаром після відкриття пішохідні галереї моста отримали погану славу - тут часто збиралися кишенькові злодії. У зв'язку з цим в 1910 році галереї закрили для відвідувачів. Відкрили ж їх заново тільки в 1982 році.

Усередині моста, в пішохідних галереях, знаходиться музей, присвячений його історії. У ньому можна побачити справжні, але не діючі зараз механізми, що керують рухом розвідного моста.

У боснійській столиці Сараєво 19-річний студент Гаврило Принцип 28 червня 1914 року тричі вистрелив у спадкоємця австрійського престолу Франца Фердинанда та його дружину Софію. Вбивство стало приводом для початку Першої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «Кишенькові злодії окупували знаменитий міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути