Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2019 13:28

2100 страт - розкрили справу радянського ката

У мережі опублікували документ із особової справи співробітника НКВС Наума Турбовського. У ньому вказана конкретна цифра знищених ним в'язнів - понад 2 тис. осіб. За це отримав Орден Червоної Зірки.

"Свою роботу знає добре. Уміло організував охорону й ізоляцію ув'язнених внутрішньої в'язниці УГБ УНКВС, а також доставку заарештованих на допити з Дніпропетровської в'язниці, що багато в чому сприяло успішності слідства. Товаришем Турбовським безпосередньо проведена велика робота з приведення до виконання вироків до ВМ, у порядку наказів народного комісара внутрішніх справ СРСР і за рішенням Колегії Верховного суду Військового трибуналу й Особливої ​​"трійки" при УНКВС над ворогами народу, учасниками військово-фашистської змови, шпигунами і диверсантами. Особисто приведено до виконання понад 2100 вироків", - навів у Facebook текст зі справи російський дослідник Костянтин Богуславський.

Автор: facebook.com/konstantin.boguslavskiy
  Наум Турбовський особисто розстріляв понад 2,1 тис. людей
Наум Турбовський особисто розстріляв понад 2,1 тис. людей

Історик розповідає, що Наум Турбовський народився 1896-го в містечку Ходорків Київської губернії. Воював проти Денікіна та Махна у Червоній армії. З 1920-х працював в органах держбезпеки. За 18 років призначений комендантом в'язниці УГБ Дніпропетровська та був виконавцем вироків. Турбовський вийшов на пенсію після війни на посаді підполковника КДБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських письменників засудили до вищої міри покарання

Автор: facebook.com/konstantin.boguslavskiy
  Наум Турбовський особисто розстріляв понад 2,1 тис. людей
Наум Турбовський особисто розстріляв понад 2,1 тис. людей
Костянтин Богуславський показав документи, які підтверджують масові репресії мирного населення в Україні за часів Йосифа Сталіна. Зокрема, йдеться про лист народного комісара внутрішніх справ Української РСР Олександра Успенського і відповідь діяча радянських органів безпеки Михайла Фріновського, який наказує збільшити кількість розстріляних в'язнів втричі.
Зараз ви читаєте новину «2100 страт - розкрили справу радянського ката». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути