середа, 08 квітня 2015 19:11

У Віталіни Грицевич після пересадки не прижилася нирка

У Віталіни Грицевич після пересадки не прижилася нирка

11-річна Віталіна Грицевич потребує невідкладної допомоги: дівчинці необхідна пересадка нирки. У неї хронічна хвороба нирок п'ятого ступеня. Родина має зібрати на операцію 60 тисяч доларів.

Нирку онучці віддала бабуся. Проте орган не прижився після пересадки.

"Важко передати потрясіння, яке всі пережили: і ми – батьки, і молодші сестри Віталіни, і, звісно, сама бабуся. Стільки сподівань рухнуло одночасно! Я не знала, як повідомити Віталіні про це, але коли зайшла до доньки в палату, то вона сама зустріла мене питанням: "Мамо, чому ти мені не говориш, що нирка не прижилася? Ми ж з тобою домовлялися, що ти мені будеш казати тільки правду!" Я спитала її: "Звідки ти дізналася, що не прижилася?" Донька по-дорослому відповіла: "Якби все було добре, то мене не брали б знову на операційний стіл." І додала: "Я знаю, чому так сталося – тому що, коли мене брали на операцію, то з мене зняли мою каблучку, на якій написано "Врятуй та збережи". Цю каблучку ми придбали в Києво-Печерській лаврі минулого року", - розповідає мама дівчинки.

З того дня Віталіна на перитонеальному діалізі – кожні 4 години спеціальний розчин заливається та зливається через катетер у животі дівчинки.

Віталіна разом із мамою побували в столиці Білорусі – Мінську, в одній з дитячих клінічних лікарень. Там пообіцяли поставити дівчинку у чергу на трансплантацію нирки від нерідного донора. Ціна життя дитини – 60 тисяч доларів.

Дуже важко, але Віталіна зараз знаходиться вдома, до неї ходять вчителі, однокласники, це дає дівчині можливість жити звичним життям в очікуванні трансплантації. Вона дуже вірить, що все буде добре, так і говорить: "Мамо, ось побачиш – все буде добре!"

Реквізити для допомоги:
МБФ "Українська Біржа Благодійності"
ЕДРПОУ 38005762
Р/р 2600630669802
МФО 305749 м. Київ
Центральне відділення
ПАТ "Банк Кредит Дніпро"
Призначення платежу: благодійна допомога проект "Віталіна повинна жити!"

"Українська Біржа Благодійності"

Зараз ви читаєте новину «У Віталіни Грицевич після пересадки не прижилася нирка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути