середа, 05 жовтня 2016 21:10

Від якої їжі кров стає мутною

Від якої їжі кров стає мутною
Фото: analyz24.ru

Часто аналіз крові виявляється непридатним через те, що вона занадто каламутна.

"Перед здачею загального аналізу крові можна не їсти 6 годин. Головне, щоб не було жирних продуктів і алкоголю. Від них мутніє кров. В її плазмі з'являються жирні кислоти, які можуть змінити результати аналізу. Якщо ж така їжа була, треба втриматися від аналізу 8-12 годин", - розповів клініцист національного університету імені Богомольця Леонід Пінський.

Тому прийнято здавати такий аналіз вранці натщесерце.

Сучасна апаратура має спеціальну касету контролю якості проби плазми. Якщо з'являється помутніння, система не пропускає матеріал для подальшого тестування.

Якщо пацієнт не виконав вимоги підготовки до здачі крові суворо натщесерце, лікар може неправильно поставити діагноз, а отже, і лікувати не те.

Читайте також: Куди зникають аналізи з лабораторії після отримання результатів

Що стосується інших аналізів, типу сечі і калу, то вживання будь-якої їжі абсолютно не впливає на їх якість.

Зараз ви читаєте новину «Від якої їжі кров стає мутною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути