вівторок, 14 березня 2017 10:40

Вчені розповіли, чому шкідливо їсти яєчню

Вчені розповіли, чому шкідливо їсти яєчню
Яєчня з ковбасою викликає рак Фото: rivnist.in.ua

Шведські дослідники з Каролінського інституту в Стокгольмі рекомендують не їсти яєчню на сніданок. Щоденне споживання смаженого м'яса підвищує ймовірність розвитку раку підшлункової залози.

50 грамів смаженого червоного м'яса, що з'їдаються щодня, підвищують ризик розвитку раку підшлункової залози на 19%. 100 грамів такої страви (приблизно стільки важать два традиційних шматочки бекону до яєчні) збільшують такий ризик вже на 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому овочі та фрукти корисніше їсти зі шкіркою

Науковці з медичного центру при Гарвардському університеті дослідили зв'язок між регулярним вживанням смаженого бекону і ризиком інсульту у людини. Споживання вранці щодня смаженого бекону, підвищує ризик розвитку інсульту у чоловіків на 28%, а у жінок - на 19%.

Медики рекомендують вживати варені курячі яйця або курячу грудку, не вдаючись до традиційної яєчні з беконом або ковбасою.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, чому шкідливо їсти яєчню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути