середа, 31 жовтня 2018 15:07

У дитячій лікарні Охматдит з'явилася сімейна кімната
5

Облаштовували Сімейну кімнату так, щоб інтер’єр сприяв емоційному розлабленню.
Облаштовували Сімейну кімнату так, щоб інтер’єр сприяв емоційному розлабленню.
Облаштовували Сімейну кімнату так, щоб інтер’єр сприяв емоційному розлабленню.
Облаштовували Сімейну кімнату так, щоб інтер’єр сприяв емоційному розлабленню.
Подарувала Охматдиту Сімейну кімнату міжнародна Фундація Дім Рональда МакДональда.

У київській дитячій лікарні Охматдит відкрилася сучасна Сімейна кімната для батьків і родичів госпіталізованих дітей. Відвідування її є повністю безкоштовним. Рідні маленьких пацієнтів можуть там відпочити, перекусити й за потреби переночувати.

— Концепція Сімейної кімнати — це дім поза домом. Створити таку атмосферу, щоб люди, приходячи сюди, забували, що вони в лікарні. Щоб їм здавалося, ніби вони просто прийшли додому або зайшли в гості до своїх друзів, — каже Галина Соловей, директор благодійної організації, яка подарувала Охматдиту Сімейну кімнату.

Прилягає кімната до відділення інтенсивної терапії новонароджених. Однак відвідувати її можуть і рідні пацієнтів з інших корпусів лікарні. Займає загалом 63 квадратних метри. Включає в себе приймальню, кухню, туалет з гігієнічним душем, кімнату для зціджування й 2 зони відпочинку. Для постачання гарячої води там передбачено бойлер. Є м'які розкладні крісла й пледи. Також наявна невелика бібліотека.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде, як у Європі: Супрун розповіла про нову реформу

Відкрита для відвідування Сімейна кімната в Охматдиті цілодобово. До послуг гостей там є безкоштовні чай, кава, питна вода й цукор. За допомогою у будь-яких питаннях звертатися гості можуть до адміністратора — на робочому місці він знаходиться теж 24 години на добу.

Проект обійшовся благодійникам в 1 млн 400 тисяч гривень. У відведеному лікарнею приміщенні робили капітальний ремонт. Знесли всі стіни, окрім опірних. Замінили вікна й двері. Зробили перепланування. Загалом у кімнаті вийшло 12 посадкових місць.

Київська Сімейна кімната стала 3-ю в Україні. Раніше подібні з'явилися у Вінниці й у Львові. Усі їх відкрила міжнародна Фундація Дім Рональда МакДональда.

Зараз ви читаєте новину «У дитячій лікарні Охматдит з'явилася сімейна кімната». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути