вівторок, 30 жовтня 2018 13:20

Буде, як у Європі: Супрун розповіла про нову реформу

Буде, як у Європі: Супрун розповіла про нову реформу
В Україні хочуть створити єдиний номер виклику "112", каже в.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Фото: Андрій Гудзенко, LIGA.net

В Україні створять єдиний номер "112" для виклику поліції, пожежників і "швидкої". Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун в ефірі телеканалу "Прямий".

"Вчора був сумний випадок, коли напали на бригаду екстренної медичної допомоги. І це не вперше. Це проблема. Коли "швидка" викликає поліцію, ті не швидко реагують, бо немає взаємодії. Зараз ми підписали меморандум про співпрацю з МВС. Щоб коли "швидка" викликає поліцію, вони швидко приїжджали.

Друга річ, щоб у нас було, як і в Європі - "112". Один номер, за яким можуть викликати поліцію, пожежників і "швидку допомогу". Щоб всі реагували", - розповіла Супрун.

Також, коли будуть якісь сумнівні виклики "швидкої", та виїжджатиме на місце з поліцією, додала керівник МОЗ.

"У більшості країн Європі, де є "112", поліцейські навчаються наданню першої медичної допомоги, щоб підтримати життя пацієнта. А "швидка" надає вже більш кваліфіковану допомогу. У США, Канаді, наприклад є "911", - пояснила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як протидіяти інфекціям

Майже 20 млн українців підписали декларації зі своїми лікарями. Медики вже почали отримувати збільшені вдвічі-тричі зарплати, кажуть в уряді.

Зараз ви читаєте новину «Буде, як у Європі: Супрун розповіла про нову реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути