пʼятниця, 27 грудня 2019 15:30

Трансплантація в Україні: Кабмін затвердив тарифи

Трансплантація в Україні: Кабмін затвердив тарифи
Послуги з трансплантації будуть надаватись за направленням лікаря, який надає первинну чи вторинну медичну допомогу. ФОТО: unn.com.ua

Кабінет міністрів затвердив тарифи на послуги з трансплантації.

Ідеться про це в постанові №1083.

Ухвалили постанову 18 грудня. Згідно з визначеними в ній тарифами, трансплантація нирки від живого донора або донора-трупа коштуватиме від 323тис грн, АВО-трансплантація несумісної нирки — від 721тис грн.

Вартість пересадки серця становитиме від 535 тис. грн, печінки — від 855тис грн. Трансплантація гемопоетичних стовбурових клітин коштуватиме від 1,3млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін ініціює зміни до закону про електронні сигарети

Трансплантація належить до третього рівня медичної допомоги — лікування, яке надається в амбулаторних або стаціонарних умовах із застосуванням високотехнологічного обладнання та високоспеціалізованих медичних процедур високої складності. Надаватимуться послуги цього спектра відповідно до медичних показань за направленням від лікаря. Пацієнтам у невідкладному стані такий рівень допомоги надаватиметься без направлення.

У 2020 році безкоштовною для українців стане рання діагностика новоутворень. Ідеться про мамографію, гістероскопію, езофагогастродуоденоскопію, колоноскопію, цистоскопію й бронхоскопію. Оплатить ці послуги лікарням Національна служба здоров'я України.

Зараз ви читаєте новину «Трансплантація в Україні: Кабмін затвердив тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути