понеділок, 19 червня 2017 05:28

Топ-5 законів роздільного харчування для схуднення
5

Принцип роздільного харчування базується на ідеї правильного поєднання продуктів в залежності від особливостей їх засвоєння.

Із початку ХХ ст в світі було 10 хвиль популярних дієт - від флетчеризму до дієти голодуванням (так звана 5:2 дієта - Gazeta.ua). На всіх авторів найбільше вплинула теорія роздільного харчування. Адже дієта супу із капусти, групи крові і сінна вказують людям на правильність харчування і дотримання здорового способу життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як досягти довголіття.

Автор: Фото twitter
  Основні принципи роздільного харчування
Основні принципи роздільного харчування
Автором системи харчування є американський лікар Вільям Говард Хей, який у 1904 році розробив особливий режим харчування для себе і пізніше виклав у кількох книгах. У 1928 році його ідею підхопив американський натуропат Герберт Шелтон. Дослідник у своїй книзі виклав правила поєднання продуктів і дав ряд загальних рекомендацій. Новий підхід до здорового способу життя і схудненню підхопили голлівудські зірки, що зробило його популярним, повідомляє The Guardian.

Основне правило роздільного харчування - не поєднувати вуглеводи з білками і кислими фруктами. Це пов'язано з тим, що для їх засвоєння необхідне кисле середовище, а для вуглеводів - лужне. При одночасному вживанні виникає конфлікт і процес травлення сповільнюється. Це спричиняє появу зайвої ваги і погіршення здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прожити на 4 роки довше - вчені знають секрет.

Автор: Фото twitter
  Основні принципи роздільного харчування
Основні принципи роздільного харчування

Серед правил роздільного харчування:

1. Не змішуйте з білками жири, оскільки це значно ускладнює процес травлення.

2. Не вживайте одночасно крохмаль і цукор, а краще зовсім від них відмовтеся. Кавуни і дині потрібно їсти окремо від інших продуктів. Це ж стосується і різних сортів.

3. Молоко повинно бути самостійним продуктом. Не дозволяється вживати його разом з будь-якими продуктами.

4. Не слід пити під час їжі, оскільки вода забирає частину шлункового соку, що в результаті погіршує травлення.

5. Між основними прийомами їжі слід робити перерву в 4-5 годин. У проміжку можна перекусити фруктами або овочами.

Автор: Фото twitter
  Основні принципи роздільного харчування
Основні принципи роздільного харчування

Варто зазначити, що існує особлива група нейтральних продуктів. Сюди входять: жирний сир, вершкове масло, сир, свіжі овочі і фрукти, овочі, зелень і сухофрукти. Їх можна спокійно поєднувати з будь-якими продуктами без шкоди.

На думку Шелтона, правильний підхід до побудови раціону має безліч переваг. По-перше, це дозволяє ефективно худнути і підтримувати вагу в подальшому; по-друге, нормалізує травлення, що внаслідок покращує здоров'я; по-третє, знижується загальне навантаження на організм завдяки легкому травленню.

Незважаючи на ряд переваг роздільного харчування і мільйонів шанувальників, все ж деякі вчені виступають з критикою. З наукової точки зору теорія Шелтона і його рекомендації не знаходять підтверджень вже багато років. Наприклад, в природі не існує продуктів з вмістом одних лише білків, жирів або вуглеводів.

Автор: Фото twitter
  Основні принципи роздільного харчування
Основні принципи роздільного харчування

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали найкращий продукт для дієти.

Дотримуватися роздільного харчування чи все ж таки зупинитися на збалансованому підборі продуктів - залежить від вас. Але слід пам'ятати, що в гонитві за красивою фігурою важливо прислухатися до свого тіла і підбирати оптимальний варіант, виходячи тільки їх індивідуальних особливостей.

Сніданок

Фруктовий салат, фрукти, сметана, сир, бутерброд з хліба з сиром або з вершковим маслом.

Обід

Бажано вживати продукти багаті на білки. Традиційні рибні або м'ясні страви - без гарніру з макаронів або картоплі. Їх можна доповнити салатом з фруктів або овочів. Для перших страв - овочевий бульйон або овочевий суп, на десерт - несолодкі фрукти.

Вечеря

Повинна складатися з продуктів, багатих на вуглеводи, оскільки вони швидко засвоюються організмом. Це може бути морквяна або картопляна запіканка, солодкі фрукти або макарони з сиром.

Кожен третій підліток у Європі страждає від ожиріння. Як наслідок, наражаються на небезпеку захворіти на діабет ІІ типу, бронхіальну астму, порушення сну.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 законів роздільного харчування для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути