середа, 20 листопада 2019 15:59

Спалаху вірусу Коксакі в Одесі не фіксують, але школи закрили на карантин

Спалаху вірусу Коксакі в Одесі не фіксують, але школи закрили на карантин
Для вірусу Коксаки характерним симптомом є висипання на долонях, ступнях та навколо рота. Фото: vesti.ua

У школах Одеси вісім класів закрили на карантин через вірусні захворювання. Є повідомлення про випадки вірусу Коксакі.

Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Чиновниця закликала батьків не пускати дітей до школи, якщо вони мають хоч найменші ознаки захворювання. В таких випадках вчителі та медичні працівники будуть змушені забирати дітей з уроків та ізолювати в медпунктах. Батьків викликатимуть з роботи, щоб забрали хворих дітей додому.

Причина в тому, що що учні шкіл масово хворіють на вірусні захворювання.

"Вісім класів одеських шкіл закриті на карантин. Більш ніж 30 відсотків їх учнів хворіють на гострі респіраторні захворювання. Серед них є не лише випадки простудних захворювань, але й вірусу Коксакі", - розповіла Олена Валеріївна на прес-концеренції 18 листопада.

За її словами, вірусу Коксакі боятися не варто - ця хвороба розповсюджена в Одесі серед вихованців дитячих садочків та учнів шкіл, як вітрянка. Симптоми повторюють всі вірусні захворювання. Єдина відмінність: у хворих на вірус Коксакі спостерігаються висипи на долонях рук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про небезпечну інфекцію

15 листопада вона на власній сторінці у Facebook опублікувала допис, в якому пояснила що мова йде про вісім класів Одеської загальноосвітньої школи №63. А вірус Коксакі не має підтверджень, про нього говорять лише батьки дітей, які захворіли.

Про те, що спалаху згаданого вірусу в школі №63 немає, повідомили Gazeta.ua в Одеському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

"Вірус Коксакі відносять до ентеровірусів. У школі зареєстровані три випадки з попереднім діагнозом "ентеровірусна інфекція".Попередній діагноз підтвердять або спростують після результатів лабораторних досліджень. Спалаху вірусу Коксакі немає. Діти хворіють на простуду. Інших випадків ентеровірусу не реєстрували, - прокоментувала сьогодні епідемічну ситуацію лікар-епідеміолог Одеського обласного лабораторного центру Олена Пещанська.

У самій школі №63 нам телефоном повідомили, що карантин тривав 10 днів і завершується цього тижня.

В Україні почастішали випадки зараження вірусом Коксакі. Переважно його привозять відпочиваючі з Туреччини. Він є дуже заразним і легко передається від людини до людини, тому в небезпеці є кожен українець. Лікар розповіла, як вберегтися від вірусу.

Зараз ви читаєте новину «Спалаху вірусу Коксакі в Одесі не фіксують, але школи закрили на карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути