четвер, 31 серпня 2017 22:19

Як лікувати перші прояви вірусу Коксакі

Як лікувати перші прояви вірусу Коксакі
Вірус Коксакі: як лікувати перші прояви Фото: gorod-online.net

Під час курортного сезону почастішали випадки зараження вірсом Коксакі. Переважно його привозять відпочиваючі з Туреччини. Він є дуже заразним і легко передається від людини до людини, тому в небезпеці є кожен українець. Про те як вберегтися від вірусу Gazeta.ua розповіла Ольга Голубовська, столичний інфекціоніст.

"Вірус Коксакі треба розглядати не як окреме захворювання, а як одну з ентеровірусних інфекцій. Їх є кілька, а Коксакі дає найвираженіші прояви у вигляді висипань. Раніше ентеровірусна інфекція вважалася переважно дитячою хворобою, зараз на неї хворіють і дорослі.

Заразитися вірусом можна, купаючись у водоймах, куди потрапляють стічні води. Також передається повітряно-крапельним шляхом і через дотик. Він стійкий до дії багатьох дезінфікуючих речовин, тому дуже заразний. Це небезпечний вірус. Серед його ускладнень може бути вірусний менінгіт, енцефаліт, параліч, перикардит, міокардит, спастичний параліч, кон'юнктивіт і діабет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зафіксували спалах ентеровірусу: захворіли 73 дитини

Від зараження до появи перших симптомів захворювання минає два-три дні. Хвороба починається з високої температури. Наступного дня з'являються висипання на губах, руках і ногах, як при вітрянці чи герпесі. Вони швидко лопаються і вкриваються кіркою. Не болять, але сверблять.

У дітей слід збивати температуру вище 39 градусів. У дорослих вона не підвищується до цих показників. Противірусних ліків проти Коксакі не існує. Треба лікувати симптоми, які виникають. Головне не антибіотиками. Вони на вірус не діють", - говорить лікар.

Хворому треба багато пити, щоб не було зневоднення. При діареї — замінити їх розчинами для регідратації.

У Туреччині стався ще один випадок зараження вірусом Коксакі. В одеситки Маріанни Яценко на туристичному курорті в Антальї 4-річний син заразився вірусом Коксакі. 30 серпня їм заборонили сідати в літак.

Зараз ви читаєте новину «Як лікувати перші прояви вірусу Коксакі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути