понеділок, 03 червня 2019 13:27

Українців попередили про небезпечну інфекцію

Українців попередили про небезпечну інфекцію
Через декілька днів після зараження вірусом Коксакі на тілі з'являється висип. ФОТО: alnews.com.ua

Випадки зараження вірусом Коксакі влітку фіксуються в різних регіонах України. Привозять його з відпочинку в теплих країнах, зокрема з Туреччини, Іспанії, Греції.

Підхопити вірус можна як повітряно-крапельним шляхом, такі і через їжу, воду або будь-які предмети, до яких торкалася заражена людина: іграшки, посуд, предмети гігієни. Попереджає Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області на своєму офіційному сайті.

Першими симптомами зараження є підвищена температура, кишкові розлади й першіння в горлі. Далі виникають нежить і покашлювання, горло стає червоним. При цьому з'являється й характерний висип на тілі. Виглядати він може по-різному: від дрібних точок до бульбашок. З'являється в першу чергу на долонях, стопах і слизових рота.

"Якщо не почати лікування вчасно, можливі серйозні ускладнення – ентеровірусний міокардит, менінгіт. Оскільки бульбашки лопаються і мокнуть, важливо не допустити розвитку сепсису", — повідомляє прес-служба установи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укуси небезпечних комах: як їх відрізнити

Якщо імунітет досить міцний і ускладнень вдалося уникнути, симптоми захворювання зникнуть через 3-5 днів. Після цього організм матиме до вірусу стійкий імунітет, що вбереже від повторного зараження.

Щоб вберегтися від вірусу, слід дотримуватися наступних порад:

- Уникати контакту з людьми, які мають симптоми, характерні для вірусу Коксакі. Якщо такої можливості немає, одягати рукавички й захисну маску.

- Мити руки одразу після приходу з вулиці й перед прийомом їжі.

Вірус Коксакі належить до числа ентеровірусних інфекцій. Він легко передається від людини до людини. Від моменту зараження до появи перших симптомів минає 2-3 дні.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили про небезпечну інфекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути