середа, 13 червня 2018 16:15

Сон-убивця: чому не радять спати більше 10 годин

Сон-убивця: чому не радять спати більше 10 годин
Надлишок сну не менш небезпечний, ніж його нестача. ФОТО: https://styletips101.com

Вчені з'ясували, що спати занадто довго так само шкідливо, як і регулярно недосипати. До такого висновку прийшли, проаналізувавши результати 10-річного дослідження, участь у якому взяло більш як 1,5 тис. людей віком старше 60 років. Повідомляє EurekAlert.

Дослідження показало, що в дорослих, які щодня сплять більше 10 годин, імовірність передчасної смерті вища, ніж у тих, хто на сон витрачає по 5-7 годин на добу. Окрім того, "сонькам" більше загрожує розвиток деменції, або набутого слабоумства. Як зауважують вчені, те ж саме стосується й людей, які систематично недосипають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені розповіли, як зменшити шкоду від недосипання в будні

У ході експерименту з'ясувалося також, що зменшити потенційні ризики можна за рахунок високої фізичної активності. Автори дослідження підтвердили, що зміна способу життя з пасивного на активний є ключем до порятунку від загроз, які несе в собі надто довготривалий і короткочасний сон.

Раніше вчені розповіли, що заборонено робити перед сном. Експерти з Технологічного університету Фінляндії провели експеримент за участі більш ніж 4 тис. чоловіків і жінок віком від 18 до 65 років. Якість сну вчені оцінювали за допомогою приладу, який допомагає визначити, наскільки глибоко людина заснула.

Зараз ви читаєте новину «Сон-убивця: чому не радять спати більше 10 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути