Ексклюзиви
понеділок, 14 вересня 2020 10:20

Що корисно їсти у вересні: 7 найважливіших продуктів

 

Восени потрібно готувати організм до сезону застуд. Для цього зміцнювати імунітет свіжими вітамінами з грядки.

Морква

У цьому овочі багато вітамінів В, С, РР, К, Е. Також містить бета-каротин, білки, вуглеводи, мінеральні речовини, ефірні масла, фітонциди, пектини.

Вживати моркву корисно тим, хто відчуває щоденні навантаження і потребує відновлення організму. Потрібна морква при хворобах печінки, серця, нирок, шлунка, недокрів'ї, колітах, захворюваннях шкіри.

Баклажани

Це джерело жирів, білків, цукру, широкої лінійки макро і мікроелементів, а також вітамінів B6, В1, B9, В2, С, PP, Р, D, пектину, клітковини і органічних кислот.

Баклажан здатний впливати на рівень холестерину в крові, попереджати атеросклероз і хвороби жовчного міхура, позитивно впливає на серце і судини, стимулює моторику кишечника, знижує набряки, нормалізує цукор в крові і вбиває бактерії. З нього роблять ікру, використовують як основу для запіканок і рулетиков, їх фарширують і маринують на зиму.

Хрін

У ньому є клітковина, фітонциди, ефірні олії, безліч вітамінів і корисних елементів, а також амінокислоти, цукор, бактерицидні речовини, органічні сполуки і ферменти. Тому корисний при хворобах шлунково-кишкового тракту, а також швидкоплинному поширенні карієсу на зубах. Будь-запальний процес в організмі хрін також здатний попередити і зменшити.

Груша

Це джерело клітковини, сахарози, глюкози, фруктози, каротину, фолієвої кислоти, заліза, марганцю, йоду, калію, міді, кальцію, натрію, магнію, фосфору, фтору, цинку. Містить вітаміни А, В3, В1, В5, В2, В6, С, В9, Р, Е, РР, дубильні речовини.

Груша вбиває мікроби і бактерії, покращує обмін речовин, сприяє омолодженню крові, оздоровлення серцевого м'яза, знижує холестерин, стимулює травлення. Корисна при простатиті, запамороченні, поганому апетиті, нервозності та безсонні.

Білі гриби

Ці гриби містять вітаміни А, В1, С, Д, рибофлавін, сірку, полісахариди, ефір лецитину, ерготионеїн, алкалоїд герцедін. Вони допомагають поліпшити стан волосся і нігтів, оздоровити щитовидну залозу і шлунок, зменшити холестерин в крові.

Використовують в профілактиці онкологічних захворювань, під час бактеріальних або вірусних інфекцій.

Телятина

У 100 грамах телятини всього 96,8 калорій. М'ясо теляти містить ліпіди, протеїни, вітамін В1, РР, В2, В6, В5, Е, В9, магній, калій, кальцій, залізо, натрій, мідь, фосфор, амінокислоти.

Корисна для нервової системи, травлення, здоров'я шкірних покривів і слизової, для серця і крові.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Учені розповіли, як довго живе коронавірус на лососеві

Волоський горіх

Цей горіх багатий на вітаміни A, В12, B1, В15, В2, К, С, РР, Е, каротин, сітостерони, дубильні речовини, хінони, кислоти, ефірні масла, фітонциди макро і мікроелементи - калій, фосфор, магній та фтор.

Цей продукт покращує роботу мозку, знімають напругу нервової системи, зміцнюють серце, печінку.

Шпинат - корисний, смачний і низькокалорійний листовий овоч. Окрім того, цей продукт володіє неймовірними властивостями. В цій траві - наші здоров'я, сила та довголіття.

Чим корисний шпинат, далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Що корисно їсти у вересні: 7 найважливіших продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути