четвер, 22 вересня 2016 14:05

Продукти, якими шкідливо снідати

Продукти, якими шкідливо снідати
Фото: abcslim.ru

День не може бути вдалим, якщо він почався зі шкідливого сніданку. Організм може давати збої протягом дня. Багато людей, не маючи зайвого часу вранці, снідають тим, що потрапляє під руку. Експерти стверджують, що це не просто неправильно, а ще й може нашкодити здоров'ю. Вони склали список продуктів, які небажано їсти вранці на сніданок:

1. Каші і будь-які інші продукти швидкого приготування, наприклад, заготовлені бульйони або спагетті, пластівці.

В цих продуктах "гинуть" всі корисні речовини і вітаміни ще до того, як ви заллєте їх окропом. Плюс до всього, в каші швидкого приготуванняє багато цукру, що шкодить здоров'ю й фігурі. Краще готувати будь-яку кашу, яка є вдома. Якщо вранці на це немає часу, тоді приготуйте її з вечора.

2. Торти, тістечка, цукерки та шоколад.

Майже всі солодощі містять багато цукру, тому у крові миттєво підніметься рівень глюкози, що дуже несприятливо для організму. Фахівці радять вживати "правильні" солодощі, такі як: зефір, гіркий шоколад, мед, сухофрукти і так далі.

3. Булочки, домашні пироги і білий хліб.

Ці продукти мають в своєму складі цукор та борошно. Здобні продукти є швидким вуглеводом, тому вже через півгодини-годину знову буде хотітися їсти. Після такого сніданку страждають органи шлунково-кишкового тракту.

Читайте також: Продукти, які перебивають запах часнику із рота

4. Сосиски і ковбаса.

Дієтологи попереджають, що в цих продуктах нічого хорошого для організму немає, хіба що надлишок солі, емульгаторів і смакових добавок. Вони призводять до розладів і захворювань шлунково-кишкового тракту. Краще зварити з вечора шматочок дієтичного м'яса і покласти на цільнозерновий хліб або з висівками.

5. Плавлений сир і сирок в шоколаді

Вони є найбільш шкідливими продуктами, при чому не тільки на сніданок, а й протягом дня. У них міститься маса шкідливих речовин: цукор, натрій, пальмова олія, харчові добавки, емульгатори, загусники, підсилювачі смаку. Тому дієтологи радять готувати їх самому, змішуючи сир з фруктами, згущеним молоком або медом, і поливаючи його розплавленим гірким шоколадом або густий сумішшю какао з молоком.

Зараз ви читаєте новину «Продукти, якими шкідливо снідати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути