Пять років знадобилось професору Чарлзу Глену Кінгу з Пітсбургського університету в США, щоб виділити вітамін C. Це сталось 4 квітня 1932 року.
Вітамін С виконує в організмі два основні завдання: забезпечення імуннітету і стабілізація психіки.
Коли його бракує, в людей кровоточать ясна, часті застуди. Підвищується втомлюваність і вразливість. Виникає депресія, безсоння. На обличчі утворюються ранні зморшки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені визнали сою здоровою їжею
Вітамін С не виробляється організмом, надходить тільки з їжею. Найбільше його – в лимонах, червоному перці, плодах шипшини, ягодах смородини та в зеленій цибулі. Речовина розчиняється у воді і руйнується при тривалому кип'ятінні. Тому вимочування або переробка фруктів та овочів знижує вміст у них вітаміну С.
Коментарі