Ексклюзиви
неділя, 04 листопада 2018 23:28

Попри прогнози лікарів пара карликів удруге стала батьками

Автор: dailymail.co.uk
  Обидва сини Лори й Натана перебували між життям і смертю.
Обидва сини Лори й Натана перебували між життям і смертю.

Найменша пара Великої Британії карлики Натан і Лора Філіпс нині є батьками двох хлопчиків — 4-річного Натана молодшого й 2-місячного Джакса. Одразу після народження обидва малюка перебували між життям та смертю, однак попри все їм вдалося вижити.

Первісток пари Натан молодший народився з рідкісною патологією: успадкував від своїх батьків 2 різні гени карликовості. Такі випадки є вкрай рідкісними. Діти з подібною генетичною мутацією зазвичай не живуть довше декількох годин. Та Натан став винятком. Сьогодні хлопчику вже 4 роки. Росте він здоровою й активною дитиною. Пише відоме британське видання Dailymail.

Новонароджений син Філіпсів Джакс успадкував мутований ген лише від матері. Однак і його життя опинилося в небезпеці. Усе через загальний наркоз, у який Лору ввели для проведення кесаревого розтину. Анестетик "приспав" не лише матір, а й дитину. Як наслідок, Джакс народився млявим і не зміг самостійно дихати. На додачу організм його вразила інфекція. Лікарі помістили малюка у відділення інтенсивної терапії. Інфекцію медикам таки вдалося перемогти й уже через 2 дні хлопчика виписали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитячій лікарні Охматдит з'явилася сімейна кімната

Раніше розповіли, як немовля пробудило матір із коми. Лікарі поклали малюка жінці на груди. Після цього в неї прискорився ритм серцебиття, з очей полились сльози, а з грудей почало виділятися молоко.

Зараз ви читаєте новину «Попри прогнози лікарів пара карликів удруге стала батьками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути