субота, 07 листопада 2020 21:32

Пандемія Covid-19: назвали нові страшні ускладнення

Пандемія Covid-19: назвали нові страшні  ускладнення

Учені з США виявили, що у людей, які перехворіли коронавірусною інфекцією Covid-19, залишаються рубці не тільки на легеневій тканині, але й на серцевому м'язі. Запалення сердця фіксується навіть у тих, хто переніс коронавірус у легкій або безсимптомній формі.

Фахівці інституту Гладстона в Сан-Франциско дійшли висновку, що вірус викликає більш ніж значні пошкодження серцевої тканини. Дослідники спостерігали за інфікованим серцевим м'язом за допомогою еклектронного мікроскопа, і з'ясували, що коронавірус спровокував пошкодження, нанесені нібито гострим скальпелем, пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар пояснив небезпеку антибіотиків при коронавірусі

"Коронавірус здатний вчинити справжню різанину в серцевій тканині. Картина, характерна для захворювання, зовсім не схожа на ту, що ми бачимо при спадкових хворобах", - пояснили вчені.

При цьому вони відзначаючи, що це пояснює, чому перехворіли covid-19 люди скаржаться на слабкість і задишку навіть після одужання.
Серйозні пошкодження серця фіксуються майже у 50 відсотків людей, які перенесли коронавірус.

Основні проблеми з серцем, які спровоковані новим вірусом: міокардит, гостра і хронічна серцева недостатність, аритмія і некроз кардіоміоцитів.

Компанія AstraZeneca у співпраці з Оксфордським університетом може випустити вакцину від коронавірусу до кінця 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія Covid-19: назвали нові страшні ускладнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути