Ексклюзиви
понеділок, 10 вересня 2018 14:22

Неповнолітні дідусі: брати страждають на одну з найрідкісніших хвороб у світі

Автор: dailymail.co.uk
  Брати Натан і Беннет Фальконе
Брати Натан і Беннет Фальконе

Імовірність народження дитини із синдромом передчасного старіння становить 1 до 6 мільйонів. Однак сім'ї Фальконе із США не пощастило двічі: обидва їхні сини мають той самий діагноз.

13-річний Натан і 9-річний Беннет Фальконе зі штату Пенсильванія мають одну з найрідкісніших генетичних патологій — прогерію. Це так званий синдром передчасного старіння. За такої хвороби за 1 рік життя організм старіє на ціле десятиліття. Пише відоме британське видання Dailymail.

На прогерію страждає усього троє американців. Двоє з них — брати Фальконе.

Більшу частину свого життя хлопчики знаходяться на експериментальному лікуванні. Воно допомагає підтримувати їм нормальну вагу й контролювати кров'яний тиск. Два роки тому Натана й Беннета долучили до ще однієї експериментальної програми. Новий курс лікування допомагає уповільнити старіння клітин й тим самим продовжити братам життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Провели унікальну операцію семирічній дівчинці, яка завчасно постаріла

Автор: dailymail.co.uk
  Брати Натан і Беннет Фальконе разом із батьками і старшою сестрою
Брати Натан і Беннет Фальконе разом із батьками і старшою сестрою

Батьки хлопчиків нині намагаються пробудити інтерес суспільства до прогерії. Таким чином вони сподіваються заохотити вчених до проведення подальших досліджень цієї хвороби. Надії покладають також на винайдення нових методів боротьби із серцево-судинними захворюваннями, які є найчастішою причиною смертності серед дітей із синдромом передчасного старіння.

"Усе населення старіє. Від серцевих хвороб люди вмирають найчастіше. Дослідження — це єдиний спосіб зберегти життя хлопців. Це може також допомогти й іншим людям. Навіть тим, хто не страждає на прогерію", — каже мати хлопчиків Філіс Фальконе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирирічний хлопчик із Бангладешу виглядає, як дід

При народження хворі на прогерію нічим не відрізняються від інших дітей. Хвороба "спить" у середньому до 2-річного віку. Середня тривалість життя із таким діагнозом становить 13 років. Причиною смерті найчастіше виявляється серцевий напад або інсульт.

Щодо стану Натана й Беннета лікарі налаштовані доволі оптимістично. Спеціалісти запевняють батьків, що за умови продовження курсу лікування в хорошій формі хлопці протримаються ще 4 роки.

Перші ознаки прогерії починають проявлятися лиш у віці 1–2, а то і в 3 роки. До основних із них належить затримка росту, дефіцит ваги, масивна верхня частина черепа й недорозвинена щелепа. За такої патології з'являється сивина, дитина стрімко лисіє. Випадають брови та вії. Шкіра стає зморшкувата. Зуби формуються неправильно. Усього у світі такий діагноз має не більше 350 людей. Серед них є й українка — 7-річна Іринка Хіміч. Нещодавно дівчинці провели унікальну стоматологічну операцію, яка допомогла їй позбутися нестерпного болю.

Зараз ви читаєте новину «Неповнолітні дідусі: брати страждають на одну з найрідкісніших хвороб у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути