Український дієтолог Світлана Фус поділилась, чому так важливо слідкувати за кількістю цукру, який ми споживаємо протягом дня.
На сторінці у Facebook жінка розповіла скільки цукру ви можете з'їсти під час прийомів їжі.
Часто зранку немає часу на повноцінний сніданок, тому здоровою альтернативою багато хто вважає пластівці та мюслі з молоком. Такі сніданки корисними для фігури не назвеш. В одній порції пластівців з молоком приблизно 4 столові ложки цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 продуктів, що покращують обмін речовин
Після такого сніданку відчуття ситості проходить швидко і через годину вже хочеться чимось перекусити, щоб дотягнути до обіду. Часто такі перекуси також бувають солодкими.
Наївно вважати, що фрукти також не несуть шкоду для фігури. У фруктах міститься той самий цукор - фруктоза.
Фус нагадує, що велика кількість глюкози і фруктози в раціоні - це слабкі судини, проблеми з суглобами і кістковою тканиною, погіршення стану кишкової флори, підвищення толерантності до глюкози та зайва вага.
Є простий спосіб скоротити кількість солодких продуктів у вашому харчуванні. Залишайте солодощі тільки невеликим десертом після повноцінного прийому їжі.
Нещодавно дієтолог Світлана Фус поділилась, які жири повинні бути відсутніми в раціоні. Жінка розповіла, що трансжири це практично єдиний вид жиру, в якому немає ніяких корисних властивостей. Надмірна кількість таких жирів погіршує обмін ліпідами.
Коментарі