Ексклюзиви
вівторок, 23 лютого 2021 15:25

Назвали олію, яка долає інфекції

 

Олія орегано має безліч корисних властивостей. Про це говорять лікарі. Греки здавна використовували олію орегано для лікування бактеріальних інфекцій.

Олія орегано має антибактеріальні, протигрибкові та противірусні властивості. На відміну від антибіотиків, вона не викликає ніяких побічних ефектів. Масло допомагає боротися з синуситом, тонзилітом і інфекціями сечових шляхів. Як місцеве лікування масло орегано застосовується для лікування грибка нігтів.

Захищає від вірусів. Олія орегано здатна запобігти застуді, свинцю, кору, віспі і багатьом іншим станам перш, ніж вони встигнуть завдати шкоди здоров'ю.

Зменшує запалення. Масло може зменшувати набряк, почервоніння і біль, пов'язані із запальними процесами при ревматоїдному артриті, фиброміалгії, синдромі хронічної втоми і виразці шлунка.

Полегшує симптоми алергії. Масло орегано має потужні протизапальні та седативні властивості. Воно також може полегшити симптоми алергії.

Бореться з паразитами. Нанесіть на шкіру трохи олії, щоб захиститися від укусів комарів, бліх, вошей і клопів. Масло також здатне боротися з внутрішніми паразитами, такими як нематоди або стрічкові черви.

Запобігає раку. Завдяки антиоксидантним властивостям, воно здатне нейтралізувати вільні радикали в організмі і відновити пошкоджені клітини. Це в свою чергу запобігає передчасному старінню організму і знижує ризик розвитку раку.

Підтримує імунітет. Масло бореться з вірусними, бактеріальними та грибковими інфекціями. Воно стимулює виробництво білих кров'яних тілець, основну лінію захисту від захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили цілющі властивості кедрових горіхів

Полегшує біль. Масло орегано допомагає полегшити почервоніння, запалення і набряки. Воно також може допомогти при свербінні, викликаному екземою, і при болях в суглобах при ревматоїдному артриті.

Покращує травлення. Масло орегано стимулює секрецію травних ферментів. Крім того, воно ефективно лікує закрепи та інші порушення роботи травної системи.

Пряну траву орегано також називають материнкою. Її активно використовують у стравах середземноморської кухні. Назва орегано походить від грецьких oros - гора, ganos - радість, тобто "радість гір".

Зараз ви читаєте новину «Назвали олію, яка долає інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути