На початку літа цвітуть верба, граб, тополя, дуб. Найактивніший у повітрі — пилок сосни та ялини. У жита, лободи, кропиви та щавлю він легкий, розвіюється на десятки кілометрів.
У люди опухають очі, у них двоїться, починається нежить
Про це розповідає Олексій Пузатко, пульмонолог із Херсона.
"У червні алергікам особливо важко. Одночасно квітнуть багато рослин. У повітрі все ще є пилок чагарників і дерев. Розцвітають трави, тому слід триматися подалі від полів і лук. Алергія частіше буває в людей, народжених узимку, бо їм бракує вітаміну D. Він необхідний для створення імунітету. Через це поступово розвиваються алергічні реакції", - переконує лікар.
Не треба плутати алергію із застудою. Виділення з носа прозорі, а при застуді — зелено-жовті.
Ще при алергії буває висип, задишка, кашель і слабкість. Пече у грудях, зникає апетит. Без лікування триває кілька місяців.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому не можна відвідувати лазню
Полегшити стан допоможуть протиалергічні препарати. Пришвидшують дію фрукти та спеції.
Яблука й жирна морська риба зменшують реакцію. Вітамін C у полуниці блокує гістамін, відповідальний за алергічний нежить, свербіж в очах і чхання.
Гарбузове насіння й куркума блокують вивільнення гістаміну, пом'якшуючи симптоми. Вони поповнюють запаси магнію, що розслаблює м'язи і полегшує дихання при набряку носових пазух.
Організм вагітної жінки захищає плід від більшості шкідливих речовин мікрофільтром з капілярів і плаценти. Це не означає, що можна їсти все що завгодно і в необмежених кількостях.
Варто відмовитися від алкоголю, чипсів та фаст-фуду. Такі продукти сприяють підвищенню рівня шкідливого холестерину в організмі і ускладнюють травлення. Також уповільнюють функціонування печінки й нирок, які під час вагітності працюють на два організми.
Що не можна їсти вагітним далі у статті.
Коментарі