Для підвищення гемоглобіну варто їсти груші, айву, родзинки та курагу.
Гемоглобін - білок, який переносить атоми води і кисню в клітини тканин і органів. Якщо його бракує, то тканини і органи відчувають дефіцит кисню, що призводить до порушення обмінних процесів, різних захворювань.
Фрукти для підвищення гемоглобіну:
Щоб підвищити рівень цього білку, можна уникнути вживання препаратів. Варто їсти щодня не тільки м'ясо, а й морепродукти. Наприклад, курагу, яка дозволена навіть при цукровому діабеті
Також яблуко залишається одним з найпопулярніших фруктів для підтримки рівня заліза в організмі. Це обумовлено його доступністю. Диня і кавун також містять залізо, правда, в невеликій кількості.
Не всі залізо, яке надходить з їжею, засвоюється організмом. Цьому можуть перешкоджати кальцій, поліфеноли, танін. Наприклад, молочні продукти не тільки самі не містять заліза, але і входить в їх склад кальцій заважає його засвоєнню з інших продуктів. Тому не потрібно вживати молочні продукти і фрукти одночасно.
Практично всі злаки, в тому числі макаронні вироби, також заважають залозу засвоюватися. Злакові окислюють залізо, через що воно стає непридатним для формування клітин гемоглобіну.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчування впливає на коронавірус - вчені
При підвищеному гемоглобіні рекомендується відмовитися від шипшини, кави і міцного чаю, алкоголю. Для зменшення рівня заліза у фруктах їх слід піддавати термічній обробці - запікати, варити пюре, компоти.
Німецькі вчені у дослідженні з'ясували, від чого залежить тяжкість похмілля.
Науковці досліджували алкогольні звички добровольців у віці від 19 до 40 років. Їх поділили на три групи. В одній випили по 1,2 л пива, а потім по 4 келихи вина, у другій - в зворотному порядку вживали алкогольні напої. У третій групі пили тільки пиво або тільки вино.
Коментарі