Дослідники з клініки берлінського Університету імені Гумбольдта з'ясували, що серед країн Європи найнижчий рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччині та Фінляндії.
Такого висновку вони дійшли, спираючись на дані Університету Джона Хопкінса, пишуть "Известия".
В зазначених країнах межа не перевищує 4%. При цьому у Бельгії, Франції, Італії та Великій Британії найвищі показники смертності - від 10%.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені дослідили, як вітамін D впливає на зараження коронавірусом
Науковці вважають, що деякі продукти, котрі їдять люди в цих країнах, можуть впливати на рівень смертності від Covid-19.
"Продукти з сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2, такі, як сира або квашена капуста, в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності, в Кореї і на Тайвані, і їх можна розглядати як групу з низьким рівнем смертності", - припустили автори дослідження.
Апарата штучної вентиляції легень у реанімації потребують більшість хворих на коронавірус пацієнтів (87%), у яких є важка форма ожиріння. Цей показник знижується до 75% для людей із "звичайним" ожирінням.
Коментарі