понеділок, 07 вересня 2020 13:18

Харчування впливає на коронавірус - вчені

Харчування впливає на коронавірус - вчені
Продукти мають вплив на смертність від коронавірусу. Фото: pixabay

Дослідники з клініки берлінського Університету імені Гумбольдта з'ясували, що серед країн Європи найнижчий рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччині та Фінляндії.

Такого висновку вони дійшли, спираючись на дані Університету Джона Хопкінса, пишуть "Известия".

В зазначених країнах межа не перевищує 4%. При цьому у Бельгії, Франції, Італії та Великій Британії найвищі показники смертності - від 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені дослідили, як вітамін D впливає на зараження коронавірусом

Науковці вважають, що деякі продукти, котрі їдять люди в цих країнах, можуть впливати на рівень смертності від Covid-19.

"Продукти з сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2, такі, як сира або квашена капуста, в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності, в Кореї і на Тайвані, і їх можна розглядати як групу з низьким рівнем смертності", - припустили автори дослідження.

Апарата штучної вентиляції легень у реанімації потребують більшість хворих на коронавірус пацієнтів (87%), у яких є важка форма ожиріння. Цей показник знижується до 75% для людей із "звичайним" ожирінням.

Зараз ви читаєте новину «Харчування впливає на коронавірус - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути