середа, 02 вересня 2020 12:11

Дослідження показали, як впливає зайва вага на перебіг коронавірусу

Дослідження показали, як впливає зайва вага на перебіг коронавірусу
Якщо в людини надмірна вага, то коронавірус протікає важче. Фото: pixabay

Апарата штучної вентиляції легенів у реанімації потребують більшість хворих на коронавірус пацієнтів (87%), у яких є важка форма ожиріння.

Цей показник знижується до 75% для людей із "звичайним" ожирінням, пише The Lancet.

Французькі медики звітували про це на конгресі з ожиріння. В аналіз включили 124 госпіталізації у відділення інтенсивної терапії з коронавірусом в університетській лікарні Лілля. Їх порівнювали із 306 пацієнтами у ВІТ з інших причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке місце посідає Україна у світі за числом нових випадків Covid-19

Серед пацієнтів ВІТ із Covid-19 майже половина страждала на ожирінням, чверть - важке ожирінням. Майже 40% мали надлишкову вагу, і тільки 10% - здорову. Серед пацієнтів без коронавірусу у чверті було ожиріння або важке ожиріння, ще чверть мали надлишкову вагу, і близько половини - нормальну.

60% "ковідних" пацієнтів із надмірною вагою також потрапляли на ШВЛ, тоді як людям із здорового діапазону ІМТ апаратна вентиляція легенів була потрібна в 47% випадків у реанімації. Через 3 місяці після початку пандемії підвищений ризик отримати важкий перебіг хвороби і смерть для людей з ожирінням "не може бути більш очевидним".

Коронавірусні пацієнти в реанімації майже втричі частіше страждали на ожиріння, ніж пацієнти без інфекції.

Зараз триває дослідження за участі понад 1500 пацієнтів у 2 центрах у США, 18 - в Європі і одне - в Ізраїлі, щоб зібрати більше даних про те, як збільшення ІМТ і ожиріння пов'язані з ризиком потрапити на апарат ШВЛ.

Рейтинг симптомів при інфікуванні коронавірусом назвав головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Головними симптомами є лихоманка, сухий кашель і утруднене дихання, про це він розповів на брифінгу.За його словами, симптоми можуть бути як сильно виражені, так і ні - можливий перебіг захворювання без симптомів.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження показали, як впливає зайва вага на перебіг коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути