вівторок, 08 вересня 2020 15:29

Дослідження показало, від чого залежить похмілля

Дослідження показало, від чого залежить похмілля
Згідно з висновками, на тяжкість похмілля не впливає порядок розпивання алкогольних напоїв. Фото: Pixabay

Німецькі вчені у дослідженні з'ясували, від чого залежить тяжкість похмілля.

Науковці досліджували алкогольні звички добровольців у віці від 19 до 40 років, пише American Journal of Clinical Nutrition.

Усіх учасників поділили на три групи. В одній випили по 1,2 л пива, а потім по 4 келихи вина, у другій - в зворотному порядку вживали алкогольні напої. У третій групі пили тільки пиво або тільки вино.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хильнула і викликала "швидку": у жінки підозрювали коронавірус, а діагностували похмілля

Усіх добровольців помістили під медичний нагляд. Потім їм дали тиждень, щоб весь алкоголь повністю вийшов з організму, і повторили експеримент ще раз, змінивши при цьому порядок вживання напоїв.

Згідно з висновками, на тяжкість похмілля не впливає порядок розпивання алкогольних напоїв. Учені відзначили, що основними причинами похмілля є зовсім інші чинники, а саме: зневоднення, реакція імунної системи, порушення обміну речовин і гормонів, кількість барвників і ароматизаторів.

Учені пояснюють, що тяжкість похмілля залежить не тільки від якості спирту, а й інших інгредієнтів напою. Наприклад, барвники підсилюють похмілля, тому за однакової концентрації спирту бурбон може викликати сильніше похмілля, ніж горілка.

Продукти з високим вмістом амінокислоти L-цистеїн можуть зменшити симптоми похмілля. Такого висновку дійшли вчені з Університету Гельсінкі й Університету Східної Фінляндії, які провели спеціальне дослідження. Цей аналіз став першим у світі.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження показало, від чого залежить похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути