Продукти з високим вмістом амінокислоти L-цистеїн можуть зменшити симптоми похмілля.
До такого висновку прийшли вчені з Університету Гельсінкі й Університету Східної Фінляндії, які провели спеціальне дослідження. Цей аналіз став першим у світі. Про нього пише Pledge Times.
Багато L-цистеїну є в сирих курячих яйцях, сирому соняшникових насінні та свіжих зернах гороху. На думку вчених, саме ці продукти варто вживати вранці після вечірки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які ліки слід взяти у відпустку
Одна група добровольців з ознаками похмілля вживала таблетки L-цистеїну, інша – плацебо. Випробовувані вживали алкоголь протягом 3 годин, його доза склала 1,5 г на 1 кг ваги людини.
В учасників обох груп вимірювали вміст алкоголю у видихуваному повітрі та концентрацію його метаболітів в крові. Також всі випробовувані на наступний ранок після вживання спиртного заповнювали анкету, в якій оцінили тяжкість симптомів похмілля.
Зняти симптоми похмілля після гучних гулянок допоможуть деякі продукти харчування.
Вчені називають похмілля "метаболічною бурею". Це результат високого рівня етанолу в крові та супроводжуючого його зневоднення. А також прямих токсичних ефектів розпаду алкоголю в організмі на ацетальдегід
Коментарі