неділя, 28 жовтня 2018 23:28

Назвали ефективний засіб проти депресії

Назвали ефективний засіб проти депресії
Гаряча ванна є дієвим і легкодоступним засобом боротьби з депресією. ФОТО: refinery29.com

Гаряча ванна допомагає впоратися з депресією. Влаштовувати собі таку процедуру треба двічі на тиждень. Цей метод є дієвішим за заняття спортом, якими рекомендують боротися з подібними станами.

Для потрібного ефекту температура води має становити 40°С. Приймати таку ванну слід протягом півгодини. Потім необхідно загорнутися в рушник і ще протягом 20 хвилин вигріватися, обклавшись пляшками з гарячою водою. Пише відоме британське видання Dailymail.

Виявили ефективність термічних ван вчені з Університету Фрібурга в Німеччині. Науковці відібрали 45 добровольців, які мали важку депресію. Піддослідних поділили їх на 2 групи. Перша двічі на тиждень відвідувала заняття в тренажерному залі, тоді як друга стільки ж приймала гіпертермічні ванни. Через 2 тижні вчені провели поміж учасниками повторний тест на визначення ступеню депресії. Результати 2-ої групи виявилися вдвічі кращими за показники першої: рівень депресії в другій знизився на 6 позначок, у першій — на 3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їв через силу, на роботу ходив на автоматі"

Високу ефективність гіпертермічних ванн у боротьбі з депресією вчені пояснюють сприятливим впливом гарячої води на добовий температурний ритм організму людини. Припускають, що саме його порушення здатне спричинити появу депресивного розладу. Щоб вирішити проблему, достатньо підвищити температуру тіла приблизно на 2°С. Цього можна легко досягнути завдяки гарячій ванні.

Раніше назвали продукти, які перемагають осінню депресію. Це ті, що входять до середземноморської дієти. Вони допомагають підвищити рівень гормону радості в організмі й тим самим позбутися відчуття пригніченості.

Зараз ви читаєте новину «Назвали ефективний засіб проти депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути