вівторок, 07 липня 2020 11:57

Назвали чай, який знижує рівень холестерину

Високий холестерин призводить до проблем зі здоров'ям. Підвищується він через надмірну вагу, шкідливе харчування, куріння та регулярне вживання алкоголю. Останні дослідження доводять, що знизити рівень холестерину здатен чай з бергамотом.

Автор: Фото:ont.by/news
  Чай з бергамотом допоможе взбадьоритися, забути про втому та допоможе сконцентруватися.
Чай з бергамотом допоможе взбадьоритися, забути про втому та допоможе сконцентруватися.

Про це пише видання Express.

По-іншому цей чай називають "Ерл грей". Виготовляють корисний напій на основі чорного чаю та екстракту олії зі шкірки бергамоту.

В експерименті взяли участь 80 осіб. В усіх була одна спільна риса - підвищений холестерин. По завершенню експерименту рівень його в крові значно знизився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холестеринові поліпи утворюються від жирної їжі

Виявляється, в бергамоті міститься масса корисних сполук. Завдяки яким знижується рівень ЛПНЩ, чи "поганого" холестерину. Це відбувається через флавоноїди, які сповільнюють відповідальні за вироблення холестерину ферменти.

Інші вчені дійшли до схожих висновків. Науковці зрозуміли, що бергамот може посилити дію традиційних ліків, які знижують рівень холестерину.

Чай з бергамотом ще знижує тиск. Дослідження, яке підтвердило цей факт, проводили на 95 людях з підвищеним артеріальним тиском. У ході якого усіх поділили на дві групи. Одні тричі на день пили плацебо, інші - "Ерл грей". У результаті особи, які вживали чай з бергамотом, почувалися значно краще. Їхній тиск знизився набагато більше, у порівнянні з тими, хто пив плацебо.

Окрім цього, холестерин допомагають знизити горіхи, жирна риба, овочі та фрукти. Щоб внормувати важливий показник, лікарі радять споживати корисні продукти й активно займатися спортом.

Чай із цвіту бузини знижує холестерин та зміцнює імунітет. Для настою на 10 хв. залити 1 ст. л. сухого цвіту склянкою окропу, процідити. Пити тричі на день.

Зараз ви читаєте новину «Назвали чай, який знижує рівень холестерину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути