понеділок, 06 липня 2020 00:00

Бузина знижує холестерин

— Бузиною лікую всі болячки. Заварюю кухлик і даю своїм вдома для оздоровлення. Підсолоджую ложкою меду, — розповідає Галина Білоцерківська, 58 років, із села Коростки Любарського району Житомирської області.

Збирає цвіт чорної бузини, коли повністю розкриється. Сушить і складає у паперові конверти. Готує чай для зниження вмісту холестерину в крові. На 10 хв. заливає 1 ст. л. сухого цвіту склянкою окропу, проціджує. Три тижні тричі на день п'є за 10 хв. до їжі. За місяць повторює курс. Також настій має потогінні, проносні й відхаркувальні властивості. Допомагає при бронхіті й ларингіті.

— Не слід плутати бузину чорну з трав'яною. Остання отруйна. Чорна — лікувальна завдяки цвіту, кореню та ягодам. Речовини з неї можна порівняти із сигнальною ракетою, що дає команду організму захищатися. Бузиновий чай зміцнює імунітет, — говорить Віктор Деркач, 41 рік, столичний фітотерапевт. — Також бузиною можна очистити кров. Це оновить весь організм, додасть сили. Відвар із квіток допомагає при головному і болю у серці, частому серцебитті й задусі.

Змішує по 1 ст. л. цвiту бузини, ­терену, листя кропиви та 2 ст. л. листя берези. Столову ложку подрiбненої сумiшi заливає склянкою окропу на 20 хв. Радить приймати з медом перед сніданком і на нiч. Лікує й кора бузини. Найбільше допомагає при склерозі. 1 ст. л. подрібненої кори потрібно залити склянкою окропу. Проварити 15 хв. на слабкому вогні й настояти пів години. Процідити, приймати по 1 ст. л. тричі на день.

Зараз ви читаєте новину «Бузина знижує холестерин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути