Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2018 03:28

Назвали 5 продуктів, що пришвидшують старіння

Назвали 5 продуктів, що пришвидшують старіння
Фото із відкритих джерел.

Назвали п'ять найшкідливіших продуктів для вашого здоров'я.

Експерт в області здорового харчування Боб Ей склав невеликий список продуктів харчування, які прискорюють процес старіння і змушують виглядати людини старшою за свої роки, пише Healthy Style.

Найбільш небезпечними продуктами є ті, які містять велику кількість вуглеводів з високим глікемічним індексом. Вони викликають різке підвищення цукру в крові. Коли в організмі людини відбувається процес розщеплення цукру, то пошкоджується колаген, який робить шкіру пружною і гладенькою.

Ще одним продуктом, що викликає передчасне старіння, є алкоголь. У помірних кількостях спиртні напої, звичайно, можуть принести користь, проте надмірне їх вживання загрожує не тільки втратою колагену і еластичності шкіри, а також появою передчасних зморшок, набряклості і загальним зневодненням організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Театр і кіно захищають від депресії

Агава - рослина сімейства спаржевих, яка часто використовується в приготуванні фруктових коктейлів замість звичайного цукру, або додається в вівсяну кашу для підсолоджування. Спеціаліст попереджає, що в агаві міститься величезна кількість фруктози, що несприятливо позначається на коллагены в шкірі. До того ж в печінці фруктоза перетворюється в жир.

Передчасне старіння загрожує і любителям фастфуду, оскільки більшість продуктів швидкого харчування насичені трансжирами. Вони стають причиною закупорки кровоносних судин і артерій, через що шкіра виглядає старою.

Завершує список шкідливих продуктів "солені м'ясні вироби". Такі як бекон, гостра салямі, паппероні. У таких продуктах містяться сульфіти і інші консерванти. Зокрема багато солі, яаі в сукупності викликає запалення і почервоніння шкіри.

Спати рекомендується на лівому боці. Таке положення є ідеальним для серцево-судинної й дихальної систем, іде на користь органам травлення й імунітету. Також полегшує тиск на м'язи шиї й спини.

Зараз ви читаєте новину «Назвали 5 продуктів, що пришвидшують старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути