четвер, 30 березня 2017 13:26

Льодяники від кашлю та вино псують емаль зубів

Льодяники від кашлю та вино псують емаль зубів
Переїдання шкодить зубам. Фото: Газета Яблучко

Після смоктання льодяників від застуди слід полоскати ротову порожнину. Бо цукор, який міститься в ліках для горла, небезпечний для емалю зубів. Про це пише medic.ua.

Окрім цукру в льодяниках, на зубний емаль негативно впливають речовини, що є у газованій воді та вині. У воді з газом міститься вуглекислий газ, який у великій кількості є небезпечним для ротової порожнини. У вині є кислоти, які руйнують білу поверхню.

Подбати про стан зубів у малюків варто і батькам. Від здоров'я молочних зубів залежить, якими будуть корінні. Тому не можна перед сном залишати дитину з пляшкою для годування. Зуби немовляти будуть усю ніч замочені у рідині, яка містить цукор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли потрібно чистити зуби ниткою

Небезпечним для стану ротової порожнини є пірсинг язика. Металева сережка підвищує небезпеку потрапляння інфекції, а також під час їжі можна її невдало прикусити та залишитися без зуба.

Пришвидшать необхідність походу до стоматолога і шкідливі звички, як лузання зернят, відкривання зубами пляшок та упаковок, жування олівців та інших неїстівних предметів. Деякі люди мають схильність скреготати зубами - це теж досить шкідливо. Щоб позбутися мимовільного явища, можна одягати на ніч спеціальну капу, яка зупинить натирання.

Відомо також, що люди, які мають звичку переїдати, частіше мають проблеми з зубами. Бо не чистять зуби після кожного прийому їжі. Голодування - так само шкідливе. Бо тоді немає слиновиділення, а організму бракує елементів, які відповідають за здоров'я ротової порожнини.

Група стоматологів з Європи вважають, що деякі овочі руйнують зуби. Найбільш небезпечними вони визнали цукіні і спаржу. Також для здоров'я зубів шкідливі кабачки, болгарський перець, патисони та щавель.

Зараз ви читаєте новину «Льодяники від кашлю та вино псують емаль зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути