Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2019 11:33

Комаровський розвінчав популярний міф із інтернету

Комаровський розвінчав популярний міф із інтернету
Комаровський розповів чому діти скриплять зубами уві сні. Фото: bestkroha.ru

Популярний лікар Євген Комаровський розповів, із чим може бути пов'язаний скрип зубами уві сні, а також розвінчав один із міфів, який часто можна зустріти в інтернеті.

У медицині немає однозначної відповіді, чому люди скриплять зубами. Проте дана проблема не має жодного відношення до глистів, ця теорія вигадана, пише лікар в Instagram.

"Метушитися і нервувати треба тоді, коли цей самий скрип призводить до пошкодження емалі зубів. У цій ситуації ви можете звернутися до стоматолога, у якого є спеціальні накладки на зуби, які оберігають їх від скрипу", - наголошує Комаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський прокоментував щеплення від кору

Зазначає, що у періоди інтенсивного росту можуть виникати епізоди підвищеної нервової збудливості, пов'язаної з дефіцитом кальцію. А одним із проявів підвищеної нервової збудливості може бути скрип зубами.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Что делать, если ребенок скрипит зубами во сне? ⠀ Развенчиваем миф о том, что скрип зубами во сне имеет отношение к глистам. НЕ ИМЕЕТ. ⠀ Медицинская наука до настоящего времени не имеет четкого однозначного ответа на вопрос: "Почему дети или взрослые скрипят зубами?". Суетиться и нервничать надо тогда, когда этот самый скрип приводит к повреждению эмали зубов. В этой ситуации вы можете обратиться к стоматологу, у которого есть специальные накладки на зубы, которые уберегают их от скрипа. ⠀ Опять-таки, вы должны знать о том, что в периоды интенсивного роста, когда организму для роста костей необходимо большое количество кальция, могут возникать эпизоды повышенной нервной возбудимости, связанной именно с дефицитом кальция. Одним из проявлений повышенной нервной возбудимости может быть скрип зубами. ⠀ #докторкомаровский #видеоЕОК #зубы #скрипзубами #кальций #сон

Публикация от Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy)

Популярний український лікар вищої категорії та телеведучий Євген Комаровський розповів батькам, у який час краще всього укладати дитину спати. Експерт вважає, що дитині корисно лягати тоді, коли це зручно її батькам.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський розвінчав популярний міф із інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути