середа, 01 квітня 2020 17:01

Китайські вчені знайшли спосіб лікування коронавірусу

Китайські вчені знайшли спосіб лікування коронавірусу
Наразі вчені зосереджені на виявленні найбільш потужних антитіл. Фото: Главком

Китайські вчені з Університету Цінхуа у Пекіні виділили кілька антитіл, які "надзвичайно ефективно" блокують здатність коронавірусу COVID-19 проникати в клітини організму.

Науковці переконують, що препарат, в якому є антитіла, подібні до тих, які знайшла команда, можуть бути набагато ефективніші за нинішні підходи лікування, повідомляє Reuters.

Ще на початку січня кілька груп китайських дослідників почали аналізувати антитіла з крові, що взяли у пацієнтки, яка одужала від COVID-19. Тоді науковці виділили 206 моноклональних антитіл, які показали "сильну" здатність боротьби з клітинами вірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імунолог розповіла, як можна було запобігти пандемії коронавірусу

Наразі вчені зосереджені на виявленні найбільш потужних антитіл і, можливо, їх обʼєднають для зниження ризику мутації нового коронавірусу.

Чжан Ліньці - один із науковців - опублікував результати в інтернеті й сподівається, що протягом 6 місяців антитіла тестуватимуть на людях.

США можуть отримати вакцину від коронавірусу Covid-19 до наступного сезону захворювання, тобто до весни 2021 року. На брифінгу в Білому домі про це заявив директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі. Зараз різні вакцини тестують.

Зараз ви читаєте новину «Китайські вчені знайшли спосіб лікування коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути