пʼятниця, 19 травня 2017 05:28

Дієтолог розповіла про найпоширеніші причини депресії
5

Нью-йоркський дієтолог Керрі Глассман назвала п'ять популярних продуктів, які не допомагають впоратися з депресією.
"При пригніченому стані люди схильні вживати не дуже корисну їжу, оскільки керують припущенням, що вона допомагає поліпшити настрій. Це дає лише тимчасовий ефект, після чого настрій стає ще гіршим", - розповіла доктор Глассман, повідомляє Prevention.

Автор: prevention.com
  Солодощі
Солодощі

1. Солодощі.
Як стверджує дієтолог, при вживанні солодощів в крові піднімається рівень цукру, що на певний час покращує настрій. Але як тільки він падає - емоційний стан погіршується. Експерт пропонує замінити шоколад і печиво фруктами.

Автор: prevention.com
  Енергетики
Енергетики

2. Енергетичні напої.
За допомогою таких напоїв люди намагаються позбутися від пригніченості і знайти в собі енергію для роботи. За словами дієтолога, енергетики зовсім не допомагають у такому випадку. Суміш кофеїну і цукру негативно впливає на рівень цукру в крові через що організм відчуває стрес. Таким чином, погіршується емоційний стан.

Автор: prevention.com
  Алкоголь
Алкоголь

3. Алкоголь.
Багато людей схильні до лікування депресії за допомогою алкоголю, але таке рішення приносить більше шкоди, ніж користі. Як пояснює Глассман, алкогольні напої гальмують роботу центральної нервової системи, яка відповідає за емоції, думки і поведінку. Може спочатку це допоможе позбутися від негативних емоцій, але з виходом алкоголю з організму симптоми будуть тільки посилюватися.

Автор: prevention.com
  Солодка вода
Солодка вода

4. Солодкі газовані напої.
Один із основних інгредієнтів таких напоїв - штучний підсолоджувач аспартам. Раніше вчені виявили, що він призводить до значного погіршення настрою, оскільки блокує вироблення серотоніну - гормону щастя. Аспартам часто стає причиною головного болю, послаблює зір і посилює тривожність.

Автор: Фото mhealth.ru
  Фастфуд
Фастфуд

5. Фастфуд.
Як розповідає дієтолог, при поганому настрої людей часто тягне до нездорової їжі. Вживання фастфуду, на жаль, абсолютно не допомагає підняти настрій. Навпаки, він перевантажує організм сіллю і жирами, які шкодять мікрофлорі кишечника через що виникає пригніченість і депресія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дітей зваблюють рекламою фастфуду.

Американські вчені вирішили змінити деякі властивості фастфуду і зробити його нейтральним для здоров'я. Науковці у процесі дослідів вирішили отримати насичені жири за допомогою невисоких температурних режимів під час обробки. Після закінчення експерименту отримали 32% трансжирів, де не було шкідливих для людини речовин.

Зараз ви читаєте новину «Дієтолог розповіла про найпоширеніші причини депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути