Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2016 19:08

Де взяти вітаміни взимку?
5

Через короткий світловий день і холод люди відчувають втому, сонливість і поганий настрій. Щоб хоч якось оживити організм, необхідно поповнити запаси вітамінів. Для цього варто додати в свій раціон корисні продукти. На першому місці має стояти збільшення в раціоні частки фруктів і овочів. Зимове харчування взимку включає багато вуглеводів, які не мають ніякого відношення до вітамінізації.

Автор: poradumo.pp.ua
 

Варто вживати продукти з високим вмістом вітамінів-антиоксидантів, таких, як апельсини, ківі, капуста і морква. Дослідження доводять, що вживання продуктів з високим вмістом вітамінів-антиоксидантів, таких, як вітамін С, вітамін А і вітамін Е, підвищують імунітет і знижують ризик простудних захворювань.

Один з найпростіших способів - пити зелений чай. Чашка чаю в день допоможе підтримати захисні сили організму.

Щоб зміцнити імунітет, додайте в своє щоденне меню цитрусові. У них міститься велика доза вітаміну С, який не тільки зміцнює імунітет, але і бореться з передчасним старінням, захищає клітини від несприятливого впливу навколишнього середовища. Взимку на полицях супермаркетів можна знайти цитрусові на будь-який смак.

Автор: poradumo.pp.ua
 

Хурма, в якій так багато клітковини, настільки корисної для правильного травлення. До того ж м'якоть хурми володіє антибактеріальними властивостями.

Автор: poradumo.pp.ua
 

Шипшина - це потужний антиоксидант, здатний захистити організм від серцево-судинних захворювань і виводити токсини.

Автор: poradumo.pp.ua
 

Вітаміном Е багаті печінка, молоко, жовток, горіхи і рослинні олії, а вітамін А міститься в моркві і вершковому маслі.

Що стосується вітамінів групи В, то ними багаті вівсяна каша, печінка, м'ясо, висівки і запечена картопля.

А квашена капуста і взагалі королева зимового вітамінного столу! У ній зберігається дуже багато корисних речовин: вітаміни С, К і групи В (В1, В2, В3, В6, В12), а також калій, натрій, кальцій, залізо, фосфор, сірка, кремній, цинк і мідь.

Знайти вітаміни в січні можна в заморожених ягодах і овочах. Ви сміливо можете розморожувати ці продукти і додавати в каші, гарніри, десерти, випічку, компоти і т.д. По-перше, вони корисні, оскільки зберегли майже всі вітаміни, а по-друге, вони мають смак, який був до заморозки.

Автор: poradumo.pp.ua
 

Не варто забувати про сухофруктах. Вони теж будуть корисні організму і допоможуть вітамінізувати його.

А для гарного апетиту не забувайте про прогулянки на свіжому повітрі.

Зараз ви читаєте новину «Де взяти вітаміни взимку?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути