четвер, 30 серпня 2018 03:28

Чому корисно їсти масло щодня

Чому корисно їсти масло щодня
Вершкове масло можна сміливо назвати однією зі складових гарного настрою. Фото: з відкритих джерел

Не зважаючи на велику кількість калорій, масло містить багато корисних речовин і вітамінів. Та допомагає організму залишатися здоровим.

Здорове волосся та шкіра

Вершкове масло містить вітаміни А, В, С, D, Е, які дуже важливі для здоров'я і краси волосся та шкіри. Вживаючи щодня трохи вершкового масла, ви забудете про сухість і тьмяність волосся, про стягнуту і обвислу шкіру.

Здорові судини

Для здорових судин дуже важливо, щоб в нормі був рівень правильного холестерину. І саме вершкове масло зменшує шкоду продуктів, які безпосередньо підвищують холестерин в крові. Споживайте вершкове масло з м'ясом, яйцями.

Здоровий шлунок

Вершкове масло слід обов'язково включити меню тим, хто має хронічні захворювання органів шлунково-кишкового тракту. Вітамін А, який містить масло, допоможе загоїти рани і зняти запалення. До того ж вершкове масло виступає в якості природного мастила, огортаючи стінки шлунка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже небезпечний продукт": дієтолог нагадала про велику шкоду цукру для організму

Додаткова енергія

Вершкове масло дає додаткову енергію і тепло, як і будь-який тваринний жир, що надходить в організм з їжею. Щоб не нашкодити фігурі, кількість вершкового масла на добу не повинна перевищувати 30 г.

Гарний настрій

У молочному жирі міститься багато триптофану - амінокислоти, яка сприяє виробленню серотоніну. Тому вершкове масло можна сміливо назвати однією зі складових гарного настрою. Серотонін ж зменшує тягу до солодкого і покращує сон.

Підвищена працездатність

Молочні жири допомагають клітинам мозку оновлюватися, прискорюють розумові процеси і підвищують увагу. Особливо важливим вершкове масло є в раціоні школярів та тих людей, чия праця пов'язана з активною розумовою діяльністю.

Науковці близькі до затвердження безпечних ліків у боротьбі з ожирінням. Препарат "Lorcaserin" вже кілька років доступний у США під назвою "Belviq", але його мають ще схвалити для використання у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Чому корисно їсти масло щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути