субота, 03 липня 2021 02:28

Чи можна займатися сексом під час критичних днів: думка гінеколога

Чи можна займатися сексом під час критичних днів: думка гінеколога
Під час менструації зростає ризик захворіти на вірус імунодефіциту людини, гепатити та інші інфекції, які передаються статевим шляхом, тому секс має бути захищеним презервативом. Фото: ArtHouse Studio from Pexels

Займатися коханням під час критичних днів можна. Адже в цей період у жінок збільшується сексуальний потяг й підвищується чутливість. Головне дійти згоди із чоловіком. Якщо статевий контакт в цей період для нього не комфортний - можна скористатися менструальним тиском чи чашою. Ці засоби призначені для збору крові під час критичних днів.

"Секс під час місячних дозволений. Зазвичай в цей період жінки більше збуджені, крім того це може полегшити менструальний дискомфорт. Після оргазму в жінки виділяється "коктейль" з гормонів, це полегшує біль. Та спершу слід обговорити це питання із чоловіком та дізнатися його ставлення. Якщо неприємно - є чудові менструальні тиски, це щось на зразок менструальної чаші. Їх можна вводити перед статевим актом і не буде жодного дискомфорту. Вони схожі на діафрагму, яка захищає від вагітності", - сказала Тетяна Осауленко, гінекологиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо жінка хоче сексу частіше за чоловіка

Лікарі нагадують, під час менструації зростає ризик захворіти на вірус імунодефіциту людини, гепатити та інші інфекції, які передаються статевим шляхом, тому секс має бути захищеним презервативом.

Крім того ризик завагітніти залишається завжди. Може бути так, що овуляція у жінки відбудеться зарано - навіть у перші дні циклу, а сперматозоїди, які потрапили під час статевого акту до організму жінки, можуть вижити й до 7 днів.

Сидяча робота викликає сильні болі при менструації. Формуються застійні явища в малому тазу і виникає альгоменорея. Це одне з найпоширеніших порушень місячного циклу. Воно проявляється болями в низу живота, віддаючи трохи в стегно та поперек.

Зараз ви читаєте новину «Чи можна займатися сексом під час критичних днів: думка гінеколога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути