В процесі схуднення до раціону можна додати овоч з борщового набору. Йдеться про столовий буряк, який має низьку калорійність. А завдяки високому вмісту клітковини та корисних речовин, допомагає прискорити метаболізм, очистити організм і надовго дарує відчуття ситості.
Дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко розповіла, чому саме цей продукт може бути корисним у процесі зниження ваги.
Багатий на клітковину
Одна з ключових переваг буряку для схуднення - високий вміст клітковини, яка допомагає покращити травлення та сприяє швидкому насиченню. Клітковина також позитивно впливає на очищення організму від токсинів, що може допомогти в процесі схуднення, оскільки здоровий травний тракт покращує метаболізм.
Стимулює обмін речовин
Буряк містить речовини, що покращують обмін речовин, такі як беталаїни. Поліпшений кровообіг стимулює роботу внутрішніх органів, включно з метаболізмом, що важливо для ефективного спалювання жиру.
Підтримка стабільного рівня цукру в крові
Буряк, завдяки своєму глікемічному індексу повільно підвищує рівень цукру в крові, що допомагає уникнути різких стрибків інсуліну. Це особливо важливо для людей, які прагнуть контролювати апетит і не вдаватися до перекусів між прийомами їжі.
Сечогінний ефект
Буряк має легкий сечогінний ефект, що допомагає виводити надлишок рідини з організму. Це важливо для боротьби з набряками, які можуть бути причиною зайвої ваги.
Багатий на вітаміни та мінерали
Буряк містить багато корисних речовин, таких як вітамін C, фолієва кислота, магній, залізо та калій. Вітамін C допомагає зміцнити імунітет і сприяє кращому засвоєнню заліза, що запобігає анемії, яка часто спостерігається при обмеженні калорій. Магній та калій важливі для підтримки здоров'я серцево-судинної системи, що може стати важливим фактором під час активних фізичних навантажень.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти буряк до весни свіжим та соковитим: п'ять надійних способів
Як правильно вживати буряк для схуднення
Сирий буряк - найбільш корисний варіант, оскільки у ньому зберігається максимальна кількість вітамінів та мінералів. Можна додавати у салати, смузі або вживати окремо.
Варений чи запечений буряк - також зберігає чимало корисних речовин, проте частина вітамінів руйнується при тепловій обробці. Проте він є більш ніжним на смак і легко засвоюється.
Медики охарактеризували овоч, який назвали суперфудом. Він захищає від багатьох видів хвороб поживними речовинами і органічними рослинними сполуками.
Це червоний буряк. Він містить в собі велику кількість вітаміну А і С, кальцію, заліза, фосфору та інших корисних сполук.
Коментарі