вівторок, 22 жовтня 2019 05:28

Які продукти призупинять процес старіння

Які продукти призупинять процес старіння
Що треба їсти, щоб зберегти молодість. Фото: iqfor.me

Німецькі вчені запевняють, що деякі продукти здатні призупинити природні процеси старіння людського організму, навіть омолодити його із середини.

Для цього треба регулярно вживати продукти збагачені селеном, пише hronika.info.

В Берлінському Інституті експериментальної ендокринології провели експеримент і з'ясували, що білок селенопротеіни в крові відповідає за скорочення чисельності молекул, які називаються вільними радикалами. Ці молекули сприяють розвитку різних захворювань, онкології у тому числі, і передчасному старінню організма.

Вчені відзначили, що люди, які постійно вживають продукти із вмістом селен, виглядають молодшими за своїх однолітків — зморшки, сивина тощо. Також менше скаржаться на загальне самопочуття організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які правила здорового харчування варто ігнорувати

Селен міститься у грибах гливи, білих грибах, кокосах, висівках, у печінці курей, індика, свинини, яловичини. Також є у креветках, восьминогах, яйцях птахів, у кукурудзі, часнику, рисі, квасолі, ячній каші, сочевиці, фісташках, пшениці, манці, горосі, гречці, тунці, вівсяних пластівцях, арахісі, сої, волоському горіхові, мигдалі та брокколі. Перелік від найбільшої до найменшої концентрації селену. Наприклад, гливи містять 110 мкг селену на 100г, а броколі — 2,5 мкг.

Вчені запевняють, за декілька місяців регулярного вживання перерахованих продуктів вже можна помітити позитивні результати візуальні та фізичні.

Фахівці відзначають, що волоський горіх надає найбільш відчутний оздоровчий ефект на організм з усього різноманіття горіхів. Ядра волоських горіхів відрізняються високим вмістом ряду вітамінів, заліза, магнію, кальцію. Магній має заспокійливу властивість, а кальцій і фосфор корисні при захворюваннях кісток.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти призупинять процес старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути