вівторок, 29 вересня 2020 02:28

Як полегшити похмілля: швидкі методи з різних країн світу

Як полегшити похмілля: швидкі методи з різних країн світу
Похмілля зникає від молока або кислої води. Фото: volyn24.com

Веселий вечір зі спиртним часто переростає у важкий ранок. У людини виникають пульсуючі головні болі, нудота, спрага, занепад сил, дратівливість і поганий настрій.

Щоб полегшити стан, варто скористатися експрес-методами. У кожного народу вони свої. Ось рейтинг страв, здатних зняти похмільний синдром.

Канада

Канадці рятуються картоплею фрі з молодим ропні сиром і солодкуватої підливою. Також люблять коктейль "Кривавий Цезар" із горілки, томатного соку, бульйону з молюсків і вустерського соусу.

Норвегія

Норвежці вважають за краще на ранок випити натще склянку молока та поїсти форель з цибулею і сметаною в картопляному лаваші.

Ірландія

Ірландці вранці випивають по 2 сирих яйця, сподіваючись на поліпшення самопочуття. Хто не любить яйця в сирому вигляді, їсть яєчню з сиром і запиває імбирним елем або імбирним чаєм. До чаю подають крекери або підсмажений тост. Популярний в Ірландії і розсіл з маринованих огірків.

Італія

Італійці п'ють міцну каву з бананом вприкуску - кофеїн і калій здатні творити чудеса і повертати людину до життя.

Франція

Французи вранці після важкого вечора їдять ситно. Це традиційний старовинний "Рубець по-Канський" в горщиках, часниковий або цибульний суп з багетом і пюре з тріски, загорнутого в картопляний гратен або на хлібці.

Туреччина

У Туреччині існує спеціальний рецепт похмільного супу - İşkembe Çorbası, приготований на основі яловичої тельбуха, яєць, цибулі і часнику. Їдять вранці турки і кокореч - баранячі тельбухи на рожні з овочами і хрусткою коржем або картоплею фрі.

Кавказ

У Грузії з важким похмільним синдромом борються, випиваючи з ранку склянку чистого соусу ткемалі. А для відновлення сил їдять жирний гарячий хаш - м'ясний бульйон. Його ж використовують при будь хвороби - застуді, відновленні після операцій.

Китай

Китайці похмелятись зеленим чаєм. А перед самим гулянням в Китаї прийнято випивати склянку солодкої води, щоб хміль засвоювався повільніше і наслідки на ранок не були плачевними.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 5 найчастіших помилок етикету за столом, які всі повторюють

Іспанія

В Іспанії з ранку після алкоголю їдять прохолодний суп гаспачо, томатні бокадільос з хамоном. Запивають пивом або міцною кавою з дрібкою солі.

США

Американці також готують вранці гоголь-моголь із сирих яєць, змішаних з томатним соком. Також п'ють томатний сік з соусом табаско, коктейль "Кривава Мері" з оливками і селерою.

Німеччина і Нідерланди

Німці та голландці класично похмеляються 0,3 л пива. Сили підтримують рулетиками з оселедця з маринованими огірочками та цибулею, їдять оселедець, яєчню, бульйон з яйцем.

Шотландія

Шотландці п'ють місцеву газовану воду Irn-Bru і їдять шотландський сніданок, в який входить хаггис - національне ласощі з пряних баранячих потрошки; або яйце по-шотландськи - закутані в фарш варені яйця, обсмажені в паніровці.

Дієтологи радять вживати не більше, ніж чайну ложку солі на день. Попри це, самі того не знаючи, люди перевищують допустиму норму в кілька разів. Здається, в цьому немає нічого страшного. Насправді це не так. Організм страждає. Щоб повідомити про певні збої, він надсилає сигнали порятунку. Головне їх вчасно помітити.

Зараз ви читаєте новину «Як полегшити похмілля: швидкі методи з різних країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути