четвер, 17 вересня 2020 15:45

5 найчастіших помилок етикету за столом, які всі повторюють

Поведінка за столовим видає справжнє обличчя людини, ніж її мова чи одяг. Щоб не осоромитися, варто уникати найчастіших помилок столового етикету. Справа не тільки в ковирянні в зубах за столом чи ліктях на столі. Є помилки, які всі повторюють через незнання.

При цьому не важливо хто навколо - гості, родичі чи ділові партнери. Культура має бути завжди.

1. Не варто накидатися на їжу, демонструючи нетерпіння. Приступати до трапези тільки тоді, коли замовлення принесуть всім присутнім. Не метушитися, теребити одяг і волосся.

Автор: prohotelia.com
  Заборони в ресторанах: 5 найчастіших помилок
Заборони в ресторанах: 5 найчастіших помилок

2. Категорично заборонено користуватися телефоном. Він повинен бути включений на беззвучному режимі і прибраний в сумку. Якщо ви чекаєте на важливий дзвінок або залишили дітей самих вдома, можете вибачитися і покласти телефон біля себе, відволікаючись на нього тільки поглядом.

3. Якщо щось впало на підлогу, не можна намагатися самостійно прибрати. Попросити офіціанта принести нові столові прилади.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Швидко та смачно: апетитні рецепти салатів з курячим філе

4. В доброму товаристві за столом не говорять про політику, економіку, фінанси, проблеми зі своїм здоров'ям, сімейні стосунки, релігії грошах. Краще зробити вигляд, що ви захоплені їжею, і трохи випити білого вина.

5. Офіціант - незнайома людина, і поводитися з ним фамільярно неприпустимо. Це ж стосується всіх присутніх за столом - перейти на ти зі співрозмовником можна тільки з обопільної згоди.

Вино не тільки подають до страв. А й часто додають під час їх приготування. Вино наливають у м'ясо, рибу, птицю, овочі і десерти.

Коли і в якій кількості правильно це робити, далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «5 найчастіших помилок етикету за столом, які всі повторюють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути