Після закінчення посту, до звичного харчування варто повертатися поступово. Особливо, якщо попереду Великдень зі своїми святковими стравами.
За 40 днів посту відбуваються численні зміни в організмі. Гормони починають вироблятися не так, як раніше, шлунок і кишечник встигає звикнути до мізерних порцій рослинної їжі, змінюється весь процес метаболізму.
Калорійні жирні страви і вина вганяють організм у стрес.
Правила виходу з Великого посту
1. З'їсти лише шматок паски і одне фарбоване яйце
2. Щодня вводити ті чи інші продукти, які раніше були під забороною.
3. У раціоні харчування, крім м'яса, риби, морепродуктів і яєць, повинні бути присутніми свіжі овочі та фрукти, а також злакові, бобові та молочні продукти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити отруєння від панкреатиту: дієві поради лікаря
4. На Великдень краще приготувати нежирне м'ясо на пару, варити або запікати в духовці. Ні в якому разі не смажити. Шлунок людини, який постився 40 днів може просто зупинити роботу і станеться нетравлення, отруєння та інші проблеми з травленням.
5. Алкоголь не можна вживати під час Великого посту, тому не треба відразу налягати на нього. Організм треба підготувати до такого стресу.
Коментарі