пʼятниця, 21 травня 2010 11:01

Залежність від нікотину з"являється через півроку

"Моєму синові Остапу 14 років. Він курить. Уперше почула запах тютюну від нього два місяці тому. Ми з чоловіком вдавалися до всіляких методів. І говорили з ним, і наказували. Нічого не допомагає. Підкажіть, будь ласка, як його відучити".

Мар"яна, 45 років, Рівненська область



Психолог із Києва Катерина Добрянська, 30 років, каже, що за два місяці не може бути нікотинової залежності. Потрібно щонайменше півроку.

— Найвірогідніше, Остап курить, бо хоче похизуватися перед однолітками, або через погане оточення. У такому віці хлопцям потрібен взірець і вони часто переймають усе, як хороше так і погане. Це також може бути наслідуванням дорослого життя. Узявши до рук цигарку або пляшку з пивом молодь ніби самостверджується. В Україні взагалі модно курити. Запропонуйте синові записатися в якусь спортивну секцію. Там буде лідер, який не курить.

Психолог каже, що в жодному разі не можна кричати на дитину-курця. Це лише відштовхне її від батьків.

— Підтримайте сина, покажіть, що ви хвилюєтеся. Підліткам важливо знати, що в них є дім, де їх розуміють і поважають, як дорослих людей.

Зараз ви читаєте новину «Залежність від нікотину з"являється через півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути